Strategicko-budovateľské hry sú medzi mobilnými hráčmi veľmi obľúbené, o čom svedčí nielen vysoký počet stiahnutí takýchto titulov, ale aj pozitívne hodnotenia. Pokiaľ hľadáte dobrú namotávku pre nudné dni alebo chvíle oddychu, Empire: Four Kingdom je tou správnou voľbou. 

Empire: Four Kingdom nie je novou hrou a počas svojej púte v obchodoch s aplikáciami a hrami si vybudovala viac ako slušné renomé. Vývojári (pochádzajú z Nemecka) rovnako tak za túto dobu optimalizovali herný model a vybavili hru rôznymi novými funkciami a možnosťami, ktoré vznikli aj na základe spätnej odozvy od hráčov. Zároveň hru po celom svete hrajú milióny hráčov, takže rozhodne budete mať s kým súperiť.

Empire: Four Kingdom je typickým príkladom free-to-play titulu, ktorý si môžete stiahnuť a hrať ho zadarmo, ak ste však netrpezliví alebo len jednoducho túžite dynamicky napredovať, využiť môžete tak ako pri množstve iných podobných hrách, in-app nákupy prémiového obsahu. Hra dokonca získala ocenenie ako najlepšia európska hra v ankete European Games Award.

hra

Vašou úlohou v hre bude vybudovať pevnosť a postupne rozšíriť svoje vládnutie do všetkých štyroch kráľovstiev v hernom svete. Budovanie impéria stojí na troch dôležitých základných kameňoch. V prvom rade to je ekonomika prevádzky celého budovania pevnosti. Optimálne získavanie a používanie rôznych surovín je základom. Žiadna pevnosť sa nezaobíde bez silnej armády. Aj tú budete precízne budovať. Tretím podstatným prvkom sú aliancie, v rámci ktorých sa môžete spájať. Vlk samotár svet jednoducho neovládne a s poriadnou alianciou to pôjde oveľa ľahšie. V hre sa môžete vydávať na rôzne expedície po území, kde okrem získavania prehľadu budete plniť rôzne, viac či menej náročné úlohy.

hra

Hra má po celom svete registrovaných až 50 miliónov hráčov, k dispozícii je v 23 rôznych jazykoch, hrať sa môžete na platforme Android a iOS, stavať môžete viac ako 60 odlišných typov budov s odstupňovaným systémom vylepšení a čaká na vás tiež viac ako 50 druhov vojenských jednotiek aj s príslušnými zariadeniami. Rozsiahly systém aliancií a bojový strategický koncept určite ocení každý fanúšik žánru.

Ako sme spomínali v úvode, hru si môžete stiahnuť bezplatne z obchodu Google Play.

Stiahnuť z obchodu Google Play