Úvod Elektromobilita Tesla Model X havarovala do domu: Majiteľ obviňuje všetko a všetkých, okrem...

Tesla Model X havarovala do domu: Majiteľ obviňuje všetko a všetkých, okrem seba

2
Jeden z majiteľov Tesla Model X tvrdí, že jeho vozidlo v autonómnom režime autopilot zrýchlilo a následne narazilo do domu. Puzant Ozbag, spomínaný majiteľ, mal doma svoje nové auto len 5 dní. Pri zadávaní parkovacích údajov malo vozidlo samo zrýchliť, prejsť záhradkou a nabúrať do domu. V čase nehody mala auto pod kontrolou žena majiteľa vozidla.

Tesla naopak poprela, že by haváriu spôsobil ich autopilot. Pre server Electrek potvrdila, že funkcia autopilot na vozidle vôbec nebola aktivovaná či už predtým, ako sa vozidlo pohlo alebo počas toho, ako smerovalo k domu. Automobilka zároveň dokázala zistiť, že tesne pred zrážkou bol stlačený pedál pre zrýchlenie.

Niečo podobné sa stalo aj pred pár týždňami, keď chcel istý majiteľ Model S vysúdiť peniaze po tom, ako jeho auto zdemolovalo zaparkovaný karavan. Tvrdil totiž, že sa auto samo rozbehlo a nabúralo doň. Automobilka opäť dokázala zanalyzovať celý priebeh nehody a zistila, že majiteľ auta sám naprogramoval funkciu autopilota tak, aby sa auto stretlo s karavanom. Počas toho, ako tam robil bol priamo v aute.

Najnovší príbeh zrážky Model X s domom však znie tak, ako by si šofér, resp. šoférka pomýlila pedále a namiesto brzdy dupla na „plyn“.