Ukážka GIF animácie © techinsider.io
Elektrovozidlá automobilky Tesla Motors môžu dostať nové funkcie aj bez toho, aby ste museli zájsť do servisu, alebo si niečo prikúpiť či priplatiť. Podobne ako pri smartfónoch, aj pri elektromobiloch Tesla sa vám na displeji zobrazí notifikácia o softvérovej aktualizácii.

Posledná veľká aktualizácia sa týkala Modelu S, pričom pre mnohých majiteľov tohto vozidla sprístupnila funkciu polo-autonómneho riadenia prostredníctvom autopilota. V Tesle však nezabudli ani na Model X, ktorý na seba upriamil pozornosť nielen špeciálnou vzduchotechnikou s filtrami, ktoré vás dokážu ochrániť aj pred útokom biologických zbraní, ale tiež štýlovými dverami Falcon Wings.


Posledná aktualizácia sa týka práve dverí. Po novom dokážete prostredníctvom mobilnej aplikácie a smartfónu zatvoriť všetky dvere naraz a zároveň môžete vykonať tento úkon aj priamo z kabíny, prostredníctvom 17-palcového dotykového palubného displeja. Ak napríklad zaparkujete doma s rodinou, všetci členovia môžu vystúpiť, vybrať z kufra nákup a vy len otvoríte aplikáciu a všetky dvere zavriete. Zároveň môžete zadné dvere otvárajúce sa dohora pootvoriť len „na pol žrde“. To sa hodí počas sneženia alebo dažďa, kedy budete pri vystupovaní chránení pred nepriaznivým vplyvom počasia.

Aktualizáciu zhrnul do jednej šesťsekundovej GIF animácie fotograf Steve Zimmerman, ktorý je majiteľom spomínaného elektromobilu.

model_x