Úvod Zariadenia Tablety TCL Xess: Obrovský displej, elegantný vzhľad a akciová cena

TCL Xess: Obrovský displej, elegantný vzhľad a akciová cena

1

Ak ste displejový maniak a „menej je viac“ vám nič neohovorí, upriamte pozornosť na tento tablet. Výrobcovia palcami na displeji veru nešetrili, a tak vznikol tablet, ktorý do jednej ruky nechytíte.

TCL Xess, znie názov tohto obra a ak vám veľmi nápadne pripomína počin od Alcatelu, nemýlite sa. TCL je vlastne a Alcatel, no pre čínsky trh. Názov Xess však ostáva.

Výrobca teraz spojil sily s čínskym e-shopom GearBest.com, ktorý vám toto zariadenie ponúka za zníženú cenu 618 EUR. No pozor, akcia platí len do 15. júna 2016.

Elegantný velikán bol vybavený 17,3-palcovou zobrazovacou jednotkou, s rozlíšením Full HD (1920 x 1080). Nad ním nájdete prednú kameru, vybavenú 5 Mpx pre videohovory s vašimi najbližšími. Táto kamera je však jediná, ktorú tu nájdete, keďže tablet skôr nahrádza domáci počítač alebo notebook, než klasický tablet „do ruky“.

tcl-xess2

Na zadnej strane dominuje zaujímavý koncept stojanu, ktorý je integrovaný priamo v tele tabletu. Vďaka nemu môžete svoj Xess postaviť presne do takého uhla, ktorý vám práve vyhovuje. Nájdete tu taktiež schovaný stylus, tlačidlo pre vypnutie/zapnutie obrazovky či ovládanie hlasitosti.

O pohon zariadenia sa stará čipset tvorený procesorom MTK8783Tôsmimi jadrami taktovanými na 1,5 GHz, ktorému asistuje 2 GB operačná pamäť RAM. Nechýba ani grafický čip Mali-T720 či pamäť pre užívateľa s kapacitou 32 GB a možnosťou ďalšieho rozšírenia o 64 GB prostredníctvom pamäťovej karty.

tcl-xess3

O pohon všetkých komponentov sa stará 9600 mAh batéria a sofvér má zas na starosti starší, no stále aktuálny Android 5.1 Lollipop.

Do výbavy tabletopočítača taktiež patria aj dva USB sloty, pričom jeden – určený na nabíjanie – je veľmi múdro vybavený magnetickým konektorom. Keď sa teda zachytíte o kábel počas nabíjania zariadenia, rýchlo sa odpojí a žiadna katastrofa v podobe pavučiny na displeji nebude nasledovať. Samozrejmosťou je aj 3,5 mm jack.

Páčil by sa vám v domácnosti takýto velikán? Dokázali by ste v jeho rozmeroch nájsť len samé výhody? V tom prípade navšívte stránku e-shopu GearBest, kde nájdete o tablete TCL Xess všetky informácie.

>>> Pre kompletné špecifikácie navštívte tento odkaz <<<