Úvod Aplikácie Snapchat priznáva, že kopírovali makeup umelcov pre ich foto filtre

Snapchat priznáva, že kopírovali makeup umelcov pre ich foto filtre

2

Snapchat je medzi mladými veľmi populárna a obľúbená aplikácia. Avšak dnes čelia jednému škandálu. Snapchat dnes priznal, že okopíroval dizajny pre ich filtre (Lens) od online makeup umelcov.

Títo umelci zdieľali na Instagrame alebo Youtube svoje výtvory v porovnaní s tými, ktoré Snapchat okopíroval, s ktorými vyjadrili svoje znepokojenie, keďže spoločnosť im nevenovala žiadne zásluhy za ich kreativitu.

Tieto filtre v kamere Snapchatu zmenia vašu tvár na pandu alebo psíka s obrovským jazykom. Filtre zobrazíte dlhším podržaním prsta na displeji.

Toto nie je prvá chyba Snapchatu. Minulý rok tvrdil dizajnér z Ruska, že Snapchat aplikácia používa bez jeho povolenia dizajn geometrických tvarov pre filter na tvár.

enhanced-19672-1462385219-1

Na to Snapchat reagoval: Súhlasíme, že tento filter je podobný výtvorom ostatných umelcov a preto sme ho vymazali. Ospravedlňujeme sa za túto trápnu chybu a urobíme potrebné opatrenia, aby sme si boli istí, že sa to znovu nezopakuje.

Vyzerá to tak, že Snapchat nespravil dostatočné opatrenia a dnes tu máme rovnakú situáciu.

Dnešné prehlásenie Snapchatu znie: Proces kreativity niekedy zahŕňa inšpiráciu, ale nikdy by to nemalo mať za následok kopírovanie. Už sme zaviedli ďalšie opatrenia pre preskúmanie všetkých návrhov. Kopírovanie druhých umelcov nie je niečo, čo budeme tolerovať. Prijmeme vhodné opatrenia so zúčastnenými stranami.

Pár z okopírovaných dizajnov si môžete prezrieť nižšie.

0-UMbDMYWbdHqq2Ito-

0-l1gAVgt6hv0KBrWu-

Ako vnímate toto druhé kopírovanie, z ktorého bol Snapchat obvinený?