Notifikačnú LED diódu dnes nájdeme skoro na každom smartfóne. Dokáže nás upozorniť na zmeškaný hovor, doručenú elektronickú poštu, alebo správu z niektorej messenger aplikácie.

V dávnej minulosti LED dióde postačila jedna farba a intenzívne blikanie, no dnes je tomu inak. Farbu jej svietenia si vieme prispôsobiť presne podľa konkrétnej udalosti, na ktorú sme upozornení. Dokonca si môžeme nakonfigurovať, či bude toto notifikačné svetlo intenzívne blikať alebo len jemne pulzovať. Funkcionalita samozrejme závisí od konkrétneho výrobcu smartfónov.

Kórejský gigant Samsung chce nezvukové upozornenia na udalosti, správy a pod., ešte vylepšiť. Jeho novinka sa nazýva Smart Glow a bude ňou s určitosťou disponovať nová generácia smartfónu Galaxy J2 pre tento rok 2016. Tajne dúfame, že sa objaví aj pri novom Galaxy Note 7.

V podstate ide o akýsi kruh, ktorý bude kopírovať obvod zadného fotoaparátu. Ten bude mať širšie možnosti konfigurácie a pokojne sa môže rozblikať aj viacerými farbami či v rôznych štýloch pulzovania. Drobnú notifikačnú diódu tak nahradí relatívne veľký svetelný prstenec. Ten nájde využitie aj pri fotografovaní. Ak si budete robiť selfie fotografie zadným fotoaparátom, prstenec sa rozsvieti vtedy, ak zaznamená vašu tvár v zábere. Vy si tak budete istí správnou polohou smartfónu.

Samsung Smart Glow

Samsung určite funkčné možnosti Smart Glow oznámení ešte rozšíri. Zatiaľ nám musí stačiť len náčrt z patentovej prihlášky vyššie.