Úvod OnePlus OnePlus 3 Škriabanie displeja, ohýbanie aj vysoké teploty. OnePlus 3 prešiel cez test odolnosti

Škriabanie displeja, ohýbanie aj vysoké teploty. OnePlus 3 prešiel cez test odolnosti

0
OnePlus 3

Len minulý týždeň predstavená generácia slávneho zabijaka vlajkových lodí sa podrobila viacerým spôsobom overenia jej odolnosti pred fyzickým poškodením. Ako to teda celé dopadlo?

Podrobné technické špecifikácie, konštrukčné materiály alebo vizuálne spracovanie ešte čerstvého Android smartfónu OnePlus 3 už všetci nejaký ten deň veľmi dobre poznáme. Rad je preto teraz na preukázaní, čo všetko jeho elegantná konštrukcia z eloxovaného (špeciálna povrchová úprava zabezpečujúca lepšie fyzické vlastnosti) hliníku znesie. Test, ktorý rozhodne nie je určený pre slabšie povahy, zahŕňal ako poškodenie ochranného skla, tak aj vystavovanie zobrazovacieho panelu menšiemu plameňu zo zapaľovača či ohýbanie tela priamo v rukách človeka.

Prítomné sklo Gorilla Glass 4 tak dokázalo prvých päť stupňov Mohsovej stupnice tvrdosti zvládnuť bez väčších komplikácií, no pri šiestom už bolo celkom jasne vidieť hlbšie škrabance. Podobný výsledok pritom dosiahla i tohtoročná vlajková loď juhokórejského giganta Samsung Galaxy S7, pretože je vybavená tým istým ochranným sklom. Home tlačidlo pod displejom zvládlo fyzickú interakciu s ostrým nožom na výbornú a to isté možno povedať aj o ochrane hlavného fotoaparátu. Ak sa však poriadne nabrúsená čepeľ dotkla zadnej strany kovovej konštrukcie, zanechala po sebe badateľné stopy, ktoré by zrejme mrzeli nejedného používateľa smartfónu.

Kontakt s menším plameňom navyše nespôsobil Optic AMOLED displeju žiadnu neznesiteľnú ujmu. Dotykové kapacity fungovali ako pred tým a na povrchu skla nezostali žiadne trvalé následky. Prehýbanie konštrukcie už tak ľahko síce neprebiehalo, ak s tým dotyčný ale prestal, v tom okamihu sa akoby všetky časti tela smartfónu vrátili do pôvodného tvaru. Viac detailov už nájdete vo videu nižšie.