Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung vyzdvihuje v novej VIDEO reklame na Galaxy S7 dôležitosť rýchleho nabíjania

Samsung vyzdvihuje v novej VIDEO reklame na Galaxy S7 dôležitosť rýchleho nabíjania

0

Na dĺžke nabíjania batérie mobilných telefónov vraj záleží čoraz viac. Juhokórejský gigant preto zameral v novej reklamnej kampani svoju pozornosť na funkcionalitu, z ktorej sa poslednú dobu stala povinná výbava každého high-end smartfónu s operačným systémom Android. 

Ako sme mali príležitosť vidieť pri tohtoročných vlajkových lodiach od viacerých renomovaných aj menej známych výrobcov z celého sveta, vo väčšine prípadov sú miesto výrazne lepšej výdrže vybavené funkcionalitou, ktorá zabezpečuje naozaj rýchle dopĺňanie elektrickej energie. Áno, niektoré modely majú trošku lepšiu kapacitu a taktiež nižšiu spotrebu batérie, no ak porovnáme ich výdrž s predchádzajúcou generáciou, žiadne revolučné zmeny nespozorujeme. A keďže sa to podľa všetkého nezmení ani v blízkej budúcnosti, Samsung opäť dáva do povedomia rýchle nabíjanie.

Aj keď je v týchto dňoch na trhu pokročilá technológia Quick Charge 3.0, používatelia Galaxy S7 alebo S7 edge ju nevyužijú, a to i napriek tomu, že niektoré kúsky poháňa kompatibilný čipset Snapdragon 820. V Európe máme na pultoch obchodov model vybavený Exynosom 8890, ktorý podporuje len druhú generáciu s o niečo pomalšou rýchlosťou. Samsung sa totiž rozhodol, že v záujme zachovania rovnakej funkcionality oboch modelov pre rozdielne spotrebiteľské trhy vybaví novú vlajkovú loď rovnakou technológiou Quick Charge 2.0, pričom si majitelia môžu dokúpiť poriadne drahú bezdrôtovú nabíjačku s tiež rýchlymi kapacitami.

Ako informuje web Digital Trends, nabíjanie prostredníctvom generácie 2.0 naplní za pol hodinu okolo 50% kapacity priemerne veľkej batérie (približne 2800 mAh) a prostredníctvom modernejšej generácie 3.0 až približne 75 až 80%. A hoci je tento rozdiel celkom výrazný, stále lepšie mať k dispozícii staršiu generáciu, ako keby nabíjame klasickou nabíjačkou, ktorá je schopná za rovnaký časový interval doplniť iba okolo 12%.

Humorom nabitá video reklama na Galaxy S7 preto zdôrazňuje, že počas pripojenia smartfónu k napájacej sieti záleží na každej jednej minúte. Pokiaľ nám počas krátkej návštevy kaviarne dobije necelú štvrtinu batérie, onedlho ju budeme nútení použiť znovu. A pokiaľ tak nespravíme, zariadenie sa jednoducho vypne.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=dmnR0XncYAU