Samsung Galaxy S7 Active je odolná verzia smartfónu Galaxy S7, ktorá bola predstavená len nedávno, začiatkom mesiaca jún. Smartfón sa pýši vylepšenou odolnosťou, ktorú ocenia jedinci s deravými rukami alebo ľudia, ktorí sa pohybujú v náročnejšom teréne.

Naleštený Samsung Galaxy S7 sa na turistiku alebo stavbu veľmi nehodí. Samsung Galaxy S7 Active v sebe spája maximálny výkon s poriadnou odolnosťou, pričom po dizajnovej stránke to až také strašné nie je.

Smartfón narástol do hrúbky na hodnotu 9,9 milimetra, čo zároveň kompenzuje väčšia 4000 mAh batéria. Za hrúbku samozrejme môže „brnenie“ z tvrdého plastu a v dizajne vojenskej kamufláže, ktoré zariadenie chráni. Ďalší prvok odolnosti by sme našli na prednej strane. Displej na rozdiel od bežnej Galaxy S7 chráni vrstva polykarbonátu, ktorá by mala zabrániť prípadnej pavučine pri páde na zem prednou stranou. Odolnosť symbolizuje aj certifikácia IP 68.

Čo sa týka ostatných parametrov a výbavy pod kapotou, Samsung Galaxy S7 Active je úplne totožný s bežným smartfónom Samsung Galaxy S7. Pred sebou tak budete mať špičkový displej, poriadny výkon a asi najlepšie fotografie spomedzi súčasných high-end smartfónov. Drobnou kozmetickou zmenou prešli tlačidlá. Kapacitné ovládače výrobca pre lepšiu manipuláciu v nepohodlných podmienkach vymenil za hardvérové. Jedinou vráskou tohto zariadenia je dostupnosť. Momentálne ide o exkluzívne zariadenie v ponuke amerického operátora AT & T, čo Samsungu jednoducho nemôžeme odpustiť. Predpokladáme však, že sa časom Samsung Galaxy S7 Active objaví na stránkach renomovaných online predajcov a možno zavíta do našich končín aj touto cestou.

galaxy S7 active

Vieme, že Samsung je povestný marketingom a niektoré vlastnosti svojich zariadení vie prezentovať skutočne honosne. Či je odolnosť modelu Galaxy S7 Active len lákadlo na papieri alebo skutočne funguje, sa rozhodol preveriť istý recenzent, na YouTube známy ako PhoneBuff.

Smartfón nepodrobil žiadnemu bizarnému testovaniu, ale snažil sa nasimulovať reálne podmienky pri prípadnom páde na zem, a to aj z väčšej výšky. Pre porovnanie, rovnakému testovaniu podrobil aj klasickú „civilnú“ verziu Galaxy S7. Ako testovanie prebiehalo si môžete pozrieť nižšie, no už teraz vám prezradíme, že na záver videa bude smartfón Galaxy S7 Active spustený na tvrdú podložku displejom smerom nadol 50-krát po sebe.