Samsung Galaxy S5 Neo je smartfón, ktorý si odbil trhovú premiéru v auguste minulého roku. Išlo o ekonomickejšiu verziu dávnejšej vlajkovej lode Galaxy S5, ktorá sa predávala, respektíve ešte predáva aj u nás. 

Samsung Galaxy S5 Neo sa začal u nás predávať za približne 540 €, no aktuálne sa cena pohybuje niekde okolo 230 €. Ide tak stále veľmi zaujímavý, cenovo-výkonnostný kompromis.

Samsung nezabudol ani na tento model, ktorý aktuálne dostáva čerstvú aktualizáciu na Android 6.0.1 Marshmallow. Podľa zdroja je  aktualizácia určená pre nebrandované zariadenia, čiže tie, ktoré pochádzajú z distribúcie mimo operátorov. Aktualizácia sa týka krajín juhovýchodnej Európy. Naša krajina do tejto geolokácie nespadá, predpokladáme však, že v zápätí bude aktualizácia dostupná aj pre ostatné krajiny a zariadenia aj od operátorov, tak ako to bolo pri iných Samsung smartfónoch v minulosti.

Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5 Neo aktuálne beží na verzii 5.1 Lollipop a čerstvý Android 6.0.1 teda prinesie výraznejšie zmeny. V prvom rade to je zlepšenie výkonu a optimalizácie, úsporný režim Doze, nové funkcie používateľského prostredia alebo kontextové vyhľadávanie Google On Tap.