Mobilné telefóny flip konštrukcie boli vo svojej dobe veľmi populárnou a rozhodne štýlovou záležitosťou. V dnešnej dobe takmer vymizli z trhu, no stále sa nájde niekto, kto tento koncept z času na čas oživí.

Najnovšie sa o to pokúsi Samsung, ktorý pripravuje „vyklápačku“ v kombinácii so súčasným operačným systémom Android a moderným čipsetom. Zaujímavosťou je jej kódové, resp. pracovné označenie Veyron. Dúfame, že tento smartfón sa nebude pohybovať v podobnej cenovej kategórii ako rovnomenný automobil.

Smartfón si bude raziť cestu v high-end segmente. Usvedčuje ho použitie procesora Exynos 8890, primárneho fotoaparátu s rozlíšením 12 Mpx (pravdepodobne rovnaký snímač ako v Galaxy S7), prednej 5 Mpx kamery a AMOLED displeja. Ten bude mať veľkosť 3,9 palca a HD 720p rozlíšenie. Tento displej bude zrejme sídliť na prednej strane smartfónu, pri zavretej konštrukcii.

Samsung W2016 - minuloročnú vyklápačku čoskoro nahradí výkonnejší a krajší nástupca
Samsung W2016 – minuloročnú vyklápačku čoskoro nahradí výkonnejší a krajší nástupca

Po otvorení pripravovaného „véčka“ od Samsungu na nás bude čakať ďalší displej. Keďže viac informácií sa zatiaľ na verejnosť nedostalo, o parametroch tohto displeja, ako aj ďalšej špecifikácii sa môžeme len domnievať. Vyklápačky boli vždy dizajnovou záležitosťou a bude tomu tak aj v tomto prípade. Plast prémiovému výzoru veľmi nefandí a preto výrobca použije pri konštrukcii kov a sklo tak, ako v prípade vlajkových modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Kedy konkrétne bude nový Samsung smartfón oficiálne predstavený je zatiaľ neznáme, určený bude ale skôr pre ázijské krajiny, kde si smartfóny tejto konštrukcie stále držia pomerne veľkú popularitu.