Úvod Výrobcovia Smartfón za 4 doláre je skutočnosť: Prvé kusy prídu už o pár...

Smartfón za 4 doláre je skutočnosť: Prvé kusy prídu už o pár dní!

4

Stále sa to zdá neuveriteľné a veľa ľudí považuje tento 4-dolárový výtvor za podvod. Avšak CEO spoločnosti, ktorá predáva tento smartfón, sľubuje, že zariadenie čoskoro príde k prvým zákazníkom.

Keď indická spoločnosť Ringing Bells oznámila, že bude predávať ich Freedom 251 za 4 doláre (3,3 eura), veľa užívateľov a médií bolo skeptických.

Aj napriek skepticizmu a policajnému vyšetrovaniu, sa spoločnosť Ringing Bells nakoniec mohla pochváliť s číslom 70 miliónov registrácií. Firma povedala, že prvých 2,5 miliónov kusov mali dodať už 30. júna.

Šéf spoločnosti, Mohit Goel, sa ale pred nedávnom nechal počuť, že Ringin Bells bude schopné dodať len 200 tisíc kusov. Ďalej povedal, že po dodaní prvých 200 tisíc kusov otvoria druhé kolo registrácií. Nie je jasné, prečo spoločnosť potrebuje ďalšie registrácie, keď vo februári ich obdržala až 70 miliónov.

Ringing Bells má v pláne predávať okolo 200 tisíc kusov každý mesiac, a to aj napriek strate 2€ na každom predanom zariadení. Spoločnosť tvrdí, že bude spolupracovať s vývojármi tretích strán, ktorých aplikácie budú na smartfónoch predinštalované, aby znížili stratu.

Cesta Ringing Bells neskončí len u mobilov. Goel povedal, že Ringing Bells budúci mesiac predstaví v Indii najlacnejší televízor, ktorý ale nebude tak lacný ako Freedom 251. Ich HD LCD TV set bude stáť približne 130 eur.

Objednali by ste si tento mobil za 3,3 eura?