Automobilka Tesla Motors je považovaná za nekompromisného inovatívneho lídra v segmente elektromobilov. Táto automobilka neváhala opustiť štandardy, ktoré už desaťročia riadia konvenčný automobilový priemysel a vydala sa vlastnou, zatiaľ úspešnou cestou.

Napriek mnohým, v niektorých prípadoch revolučným inováciám v segmente automobilizmu, Tesla Motors čelí aj kritike. Okrem niektorých používateľských a kvalitatívnych nedostatkov, ktoré však automobilka Tesla Motors promptne rieši v rámci vývoja a výroby, túto spoločnosť kritizujú aj bežné automobilky.

Najnovšie sa do spoločnosti Tesla Motors obul produktový manažér automobilky Porsche. Podľa neho „Ludicrous Mode“, teda absurdný jazdný mód, ktorý dokáže Tesla Model S vystreliť na 100 km/h rýchlosť za 2,8 sekundy, nie je nič iné len marketingový trik. Podľa neho ide o nezmysel, ktorý skonzumuje kapacitu batérie pri dvoch rýchlych štartoch vozidla, čiže nepriamo poukazoval na neefektívnosť daného jazdného režimu. Uviedol to v rozhovore pre popredný motoristický magazín.

tesla-ludicrous-mode

Manažér samozrejme nezabudol vyzdvihnúť model Porsche Mission E, ktorý týmto nedostatkom trpieť nebude a budete môcť dupnúť na plyn znovu a znovu a znovu….bez akýchkoľvek nedostatkov.

Faktom zostáva, že Porsche Mission E má stále status konceptu a komerčná dostupnosť je naplánovaná na rok 2020, zatiaľ čo Tesla Model S už brázdi aj naše cesty. Uvidíme, na akej úrovni bude Tesla Model S v roku 2020.

TIP: FOTO: 27 skvelých technologických funkcií elektromobilu Tesla Model S

TIPPorsche odhalilo Mission E, ambiciózny športiak na elektrinu s dojazdom až 500 km!