Tak ako minulý a predminulý rok, aj tento rok sa tesne pred predstavením nového phabletu z Galaxy Note línie objavili snímky príslušenstva, ktoré pekne ukazujú dizajn očakávaného zariadenia.

Kým v minulosti ukázal kryty a ochranné puzdrá ako prvý výrobca Spigen, tentokrát ho predbehol britský výrobca príslušenstva Olixar. Už pri letmom pohľade na jeden z rendrov si môžeme všimnúť zakrivenie po oboch stranách pravdepodobne 5,7-palcového QHD Super AMOLED displeja.

Výrez pre dotykové pero S Pen sa už tradične nachádza v spodnej hrane zariadenia a zadná strana očakávaného Galaxy Note 7 prezrádza mierne vystúpenú šošovku 12 Mpx snímača. Malo by ísť o ten istý fotoaparát, aký môžeme nájsť v high-end modeloch Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Napriek nasadeným krytom môžeme vidieť, že Galaxy Note 7 bude veľmi štíhly. Tomu by zodpovedali aj včera zverejnené informácie o kapacite akumulátora. Ten by mal mať „len“ 3600 mAh oproti pôvodne deklarovanej kapacite 4000 mAh. Výrobca tak ustúpil od dlhšej výdrže na jedno nabitie na úkor dizajnu. To však neznamená, že Galaxy Note 7 nič nevydrží. Smartfóny z tejto línie patrili vždy medzi zariadenia, ktoré na jedno nabitie vydržali dostatočne dlho. Samsung od tejto vlastnosti určite neustúpil a pripravil si energetické optimalizácie v rámci softvéru. Aj použitý hardvér bude koniec koncov úpornejší, ako minuloročné vrcholové čipsety.

Galaxy Note 7(1) Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 bude podľa predbežných správ predstavený 2. augusta, s operačným systémom Android 6.0 Marshmallow a novinkou v tejto línii, odolnosťou voči vode a prachu.

Kryty sú zhotovené z tvrdeného plastu a s povrchovou úpravou kože alebo uhlíkových vlákien. Ich cena je 19,99 € a podľa slov výrobcu bude váš Samsung Galaxy Note 7 vďaka krytom v bezpečí, no stále elegantný a štýlový.