Sociálna sieť Facebook nás v poslednej dobe obohatila o nový spôsob sprostredkovávania obsahu. Tento spôsob vo všeobecnosti nový nie je, no na tejto modrej sociálnej sieti sa objavil len nedávno.

To, čo bolo v minulosti výsadou len televízií je aktuálne výsadou aj sociálnej siete Facebook. Zdieľaný obsah prostredníctvom živého video prenosu čoraz viac obľubujú nielen médiá a rôzne známe osobnosti spoločenského a kultúrneho života, ale aj bežní používatelia.

Určite sa vám v poslednom období stalo, že vás vyrušila notifikácia zo služby Facebook Live. Samozrejme, pokiaľ išlo o relevantný obsah alebo zdroj, ktorý vás zaujíma, upozornenie prišlo vhod. Vo väčšine prípadov ale užívatelia nemôžu priamo začať sledovať živý prenos. Často sú v práci, v škole, venujú sa rodine alebo inej činnosti.

Ak vám tieto upozornenia prekážajú, poprípade len nepotrebujete, aby sa vám zobrazovali, môžete ich relatívne jednoducho vypnúť. Stačí, ak prejdete do ponuky „Nastavenia“, v nej kliknete na položku „Upozornenia“ a následne na „Na Facebooku“. Po zrolovaní nižšie objavíte položku „Videá naživo“. V nej si zvolíte vypnutie upozornení a razom máte pokoj. Pre lepšiu predstavu poslúžia snímky obrazovky nižšie.

Facebook FacebookFacebook