Úvod Výrobcovia Motorola Moto Z oficiálne: Snapdragon 820, 5,5“ QHD displej a úžasný modulárny systém!

Moto Z oficiálne: Snapdragon 820, 5,5“ QHD displej a úžasný modulárny systém!

1
Lenovo si pre nás pripravilo poriadnu fajnotu. Po týždňoch špekulácií nás konečne poctili prítomnosťou novinky, Moto Z. Síce nejde o znovuzrodenie vyklápačky RAZR V3, no stále ide o veľmi unikátny smartfón. Naozaj, takýchto telefónov vo svete veľa nie je.

Privítajte MotoMods

motomodsBez akýchkoľvek pochybností sú MotoMods asi najsilnejším predajným bodom nového Moto Z. Ako sme už rozobrali v samostatnom článku, táto funkcia posúva modulárne smartfóny na úplne iný level. Modul stačí zacvaknúť na miesto, kde sa nachádzajú magnety a je to. Nič viac. Máte radi kvalitnú hudbu? Potom tu pre vás je reproduktor JBL SoundBoost. Chcete si pozrieť film na väčšej obrazovke? Potom tu pre vás máme InstaShare projektor, ktorý je schopný vytvoriť až 70-palcovú obrazovku. Chcete len viac batérie? Pripevnite si batériu, ktorá vám ponúkne ďalších 22 hodín výdrže, ktoré by ste inak získali len za použitia vstavanej 2 600 mAh batérie.

Všetky moduly na mieste držia „naozaj silné magnety,“ ako tvrdí Motorola. Pre ich fungovanie nie je potrebné reštartovať telefón. Uč sa, LG!

motoz-dizajn

Dizajn a prispôsobiteľnosť

Vzhľadom na to, že sa Motorola mohla spoľahnúť na svoje rozšíriteľné moduly, spravila telefón, ktorý je naozaj niečo špeciálne. Moto Z je podľa slov spoločnosti „najtenším prémiovým smartfónom na svete.“ Ak teda nezapočítame vyčnievajúci fotoaparát. Na druhej strane, kvôli tak tenkému dizajnu prichádzame o niečo, čo je pre mnohých z nás veľmi vzácne – 3,5mm vstup pre slúchadlá. Motorola sa však o svojich zákazníkov stará a v krabičke si nájdete adaptér z 3,5mm na USB C.

Špecifikácie

motoz-kameraČo sa špecifikácií týka, Moto Z ponúka presne to, čo by sme od vlajkovej lodi čakali. Hovoríme teda o procesore Snapdragon 820, 4 GB operačnej pamäti RAM, 32/64 GB úložisku a samozrejme 5,5-palcovom Quad HD displeji s hustotou 535 ppi. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov. Inými slovami, Moto Z je krásne, prémiové zariadenie, na ktoré sa už teraz veľmi tešíme.

Nepovšimnutý neostal ani fotoaparát. Moto z má ponúknuť najpokročilejší fotoaparát vôbec. Senzor, o ktorom Motorola hovorí má rozlíšenie 13 Mpx a pixely veľké 1,12 µm, čo na papieri nevyzerá ktovieako, no v reálnom svete by to malo byť viac než dobré. Nechýba ani optická stabilizácia obrazu či objektív s clonou len f/1.8, podpora 4K videa a samozrejme manuálny režim so všetkými nastaveniami.

Na prednej strane Moto Z zas nájdete 5 Mpx fotoaparát pre selfie. Čo je zaujímavé a zároveň úplne super, je predný LED blesk pre chvíle, keď nemáte dostatok svetla na kvalitnú fotografiu.

Softvér

O softvéri nám toho Motorola veľa nepovedala. S absolútnou istotou však Moto Z beží na Android 6.0.1 Marshmallow s takmer žiadnymi úpravami. A nezabudnite, že ide o Motorolu, ktorá má veľmi rada rýchle aktualizácie. Android N na Moto Z bude samozrejmosťou.

Dostupnosť a cena

Moto Z bude najskôr dostupný pre americký trh, kde si ho zákazníci budú môcť zakúpiť už toto leto. Spolu s telefónom Motorola uvoľní aj MotoMods. Zvyšok sveta, vrátane nás, si bude musieť počkať do septembra. Cena zverejnená nebola, no neočakávame, že by išlo o lacné zariadenie. Predpokladáme, že sa cena bude pohybovať v rozmedzí od 500 do 700 EUR.

moto-z-1
moto-z-2
moto-z-3
moto-z-4
moto-z-5
moto-z-6
moto-z-7
moto-z-8
moto-z-9

https://www.youtube.com/watch?v=-2L1zQkJ8UA