Úvod Motorola Moto Z A je to tu: Moto Z je prvý veľký smartfón BEZ 3,5mm...

A je to tu: Moto Z je prvý veľký smartfón BEZ 3,5mm vstupu pre slúchadlá

Na Moto Z a Moto Z Force budete 3,5mm vstup pre slúchadlá hľadať márne.

5

Je to tu, milí priatelia. Starý dobrý 3,5mm vstup na slúchadlá začal cestu smrti.

Nové smartfóny od Motoroly, Moto Z a Moto Z Force sú prvé smartfóny od veľkého výrobcu, ktoré ho už neponúkajú. Namiesto toho budú podporovať slúchadlá, ktoré si k telefónu môžete pripojiť bezdrôtovo, cez Blueooth alebo cez USB C port. Ak si zvolíte posledný spôsob znamená to, že si telefón nemôžete popri počúvaní hudby aj nabíjať alebo naopak.

To nie je bohvie čo, že? Súhlasíme. Samotné Lenovo, pod ktoré spadá Motorola nič také počas predstavenia nespomenulo a možno aj preto, že podobný ťah sa očakával hlavne od Apple. Málokto čakal, že s tým ako prvý príde niekto iný.

Nebojte sa však, pri kúpe Moto Z neostanete bez možnosti využiť svoje staré dobré slúchadlá. V krabičke si totiž nájdete adaptér, ktorý prepojí 3,5mm káblik s USB C. Stále je to však zbytočný problém, ktorý tu doteraz nebol. Zatiaľ dokonca ani nevieme či Motorola do krabičky pribalí nejaké základné slúchadlá.

Čo na to hovoríte? Je to pre vás veľká vec alebo sa v pohode zaobídete aj s adaptérom? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!