Úvod Zaujímavosti Poukladajte si medené mince na notebook: Ich efekt vás prekvapí!

Poukladajte si medené mince na notebook: Ich efekt vás prekvapí!

4

Letná sezóna so sebou prináša veľa nástrah. Nie, nemáme na mysli úpal alebo kŕč v nohe, keď ste niekde vo vode. Máme skôr na mysli nástrahy, čo sa elektroniky týka. Jeden kus techniky, ktorý používame asi každý deň môže byť notebook. Mnohí z nás na prácu alebo zábavu nepoužívajú klasický stolový počítač ale notebook. Práve tieto zariadenia v lete trpia úplne najviac.

Prehriatie môže so sebou priniesť niekoľko rizík. Či už ide o spomalenie alebo úplné zničenie zariadenia, ani jedno z nich nie je príjemné. Malý trik, ktorý si môžete pozrieť nižšie vám môže zachrániť stratu notebooku alebo ho dokonca zrýchliť. Poďme na to.

suzuki

Namiesto toho, aby ste kupovali často drahé chladiče vám môže pomôcť trik od Akinorho Suzukiho, ktorý na Twitter nahral jeho provizórne riešenie. Na vrchnú časť notebooku naukladal vždy po desať medených mincí (v jeho prípade jeny). Spravil tak 15 kôpok, ktoré pokryli to najteplejšie miesto zariadenia. Trik? Mince musia byť z čo najväčšej časti medené. Tie, ktoré použil Akinori majú v sebe až 95 % medi.

suzuki-2

Na Slovensku sa na danú úlohu najlepšie hodia desať, dvadsať a päťdesiat cenové mince, ktoré majú v sebe až 89 % medi. Ostatné mince nebudú pre odvod tepla až tak ideálne.