Úvod Zaujímavosti LG posúva hranice: Vyvinul vraj telefón, ktorý pre nabíjanie využíva magnetickú rezonanciu

LG posúva hranice: Vyvinul vraj telefón, ktorý pre nabíjanie využíva magnetickú rezonanciu

1

Server Business Korea informoval o veľmi zaujímavom zariadení, na ktorom momentálne pracuje LG. Podľa všetkého mal juhokórejský výrobca vyrobiť smartfón, ktorý využíva technológiu magnetickej rezonancie, aby sa nabil. Takéto zvláštne nabíjanie funguje na vzdialenosť 7 centimetrov a bližšie.

Magnetická indukcia, ktorá je dnes najrozšírenejšia vyžaduje, aby bolo zariadenie položené na podložke, ktorá ho dobije. Magnetická rezonancia, na druhej strane, takúto podmienku nemá a telefón sa tak môže nabíjať aj keď nebude priamo pri nabíjačke. Nedávny pokrok v tejto technológii navýšil vzdialenosť, na ktorú funguje z 2 centimetrov na 7 centimetrov.

Okrem toho, nabíjanie pomocou magnetickej rezonancie dokáže dosiahnuť 7 wattov. To by malo stačiť aj pre tých najväčších nedočkavcov. Celá batéria by sa tak mohla dobiť do jednej hodiny.

Na podobnej technológii nepracuje len LG. Spoločnosti ako Meizu, Oppo a Huawei majú predstaviť zariadenie s podporou nabíjania cez magnetickú rezonanciu už budúci rok. Informácie zo servera Business Korea naznačujú, že LG už s vývojom skončil a momentálne sa rozhoduje, kedy bude ideálny čas pre uvedenie svojej novinky na trh.