Spoločnosť Lenovo na podujatí TechWorld 2016 predstavila záplavu noviniek, ktoré otriasli technologickým svetom. Medzi nimi nájdeme inovatívny smartfón Moto Z / Moto Z Force, ktorý dopĺňa modulárne príslušenstvo.

Konkrétne ide, zatiaľ, o štvoricu MotoMods krytov, ktoré k zariadeniu pripojíme prostredníctvom silných magnetov. Rýchlo, jednoducho a efektívne. Behom pár sekúnd môžeme smartfónu vylepšiť audio výbavu prostredníctvom krytu s reproduktormi od JBL, alebo navýšiť kapacitu batérie s ďalším modulárnym krytom.

Spoločnosť Lenovo spolu s týmito novinkami predstavila aj Developer Kit, ktorý si môžu vývojári zakúpiť už tento rok v lete na adrese developer.motorola.com. Ide o platformu či skôr kompletnú hardvérovo-softvérovú sadu, ktorá umožní rôznym vývojárom vymýšľať a vyrábať ďalšie modulárne kryty pre smartfóny Moto Z.

Moto-Z

Lenovo sa túto iniciatívu rozhodlo podporiť a motivovať vývojárov v skutku závratnou finančnou odmenou. Prostredníctvom svojich investičných firiem Lenovo Capital a Incubator Group odmení vývojára, resp. vývojársky tím, ktorý navrhne najlepší modul pre smartfón Moto Z. O tom, ktorý to bude, rozhodne odborná Lenovo porota. Vývojári majú čas na návrh a ukážku funkčného prototypu do konca marca budúceho roka. Víťaz? Odmena 1 000 000 dolárov. Wow.

Ide teda o poriadne silnú motiváciu, vďaka ktorej môže vzniknúť aj niekoľko skutočne použiteľných a zaujímavých modulov. Už teraz sa tešíme, čo z kreatívnych vývojárskych hláv vzíde.