Už zajtra sa dočkáme predstavenia ďalšieho nového high-end smartfónu, ktorý sa bude snažiť zamiešať kartami medzi už etablovanými smartfónmi Galaxy S7, LG G5 alebo HTC 10. Smartfón Moto Z od Lenova ponúkne ultimátny fotoaparát. 

Naznačuje to nie len upútavka, ktorá je tak trochu netradičná. Lenovo model Moto Z ospevuje v čínskej básni, v ktorej spomenul 16 magnetických bodov a práve 10 násobné optické priblíženie. Vybavenosť ultimátnym fotoaparátom potvrdzuje aj nedávno zverejnený render. Šošovka fotoaparátu vytŕča nad telo zariadenia a jej priemer je neštandardne veľký.

Moto Z

16 magnetických bodov, resp. pinov bude slúžiť pre pripojenie modulárnych prvkov. Tešiť na môžeme na niečo ako zadné kryty z MotoMods, medzi ktorými nájdeme Pro modul pre fotografovanie, Adventure modul (zrejme veľká kapacita batérie), stereo modul (audio JBL) alebo štýlový modul. V poslednom prípade pôjde o kryty v rôznych farbách, z rôznych materiálov a podobne.

moto Z

Vyzerá to, že zo smartfónu Moto Z sa črtá asi najoriginálnejšia vlajková loď tohto roka. Ak výrobca pridá k high-end parametrom aj takmer čistý Android v poslednej verzii Marshmallow a spravodlivú cenu, máme sa na čo tešiť.