LeEco, predtým známy ako LeTv, je veľká čínska technologická spoločnosť, ktorá operuje na poli spotrebnej elektroniky. Vo svojom záujme má samozrejme aj smartfóny, pričom sa ešte v tomto roku chystá uviesť nové „monštrum“. 

Táto spoločnosť už stihla v tomto roku predstaviť tri nové inteligentné mobilné telefóny s označením Le 2, Le 2 Pro, a Le Max 2. Zariadenia sú zaujímavé tým, že prišli ako vôbec medzi prvými bez 3,5 mm audio konektora. Ten nahradil digitálny prenos zvuku prostredníctvom USB typ C konektivity.

Najvýkonnejší model z trojice, Le Max 2, disponuje procesorom Snapdragon 820 a veľkou, 6 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. Ak si myslíte, že 6 GB RAM-ka smartfónu bohate stačí, zrejme sa mýlite. Spoločnosť LeEco totižto údajne ešte v tomto roku predstaví novú verziu vrcholového smartfónu Le Max 2, ktorý bude vybavený vylepšeným procesorom Snapdragon 821 a monštruóznou 8 GB kapacitou operačnej pamäte RAM.

LeEco Le Max 2
LeEco Le Max 2LeEco Le Max 2

Viac informácií o pripravovanej novinke zatiaľ známych nie je. Zdá sa, že doba, kedy budú mať smartfóny viac operačnej pamäte RAM ako bežné notebooky je tu. Uvidíme, či výrobca túto kapacitu využije aj pri funkcionalite, alebo pôjde len o papierový, a tak trochu marketingovo pôsobiaci parameter.