© neowin.com

Pôvodne aprílový vtip z minulého roka sa dočká reálnej existencie. Na hernej konferencii E3 sa totižto objavilo funkčné príslušenstvo, retro kryt, ktorý váš smartfón doslova premení na starý dobrý Nintendo Game Boy.

Kryt je navrhnutý tak, aby ste mohli na smartfóne hrať retro hry bez toho, aby ste sa dotkli displeja. Príslušenstvo s oficiálnym pomenovaním Hyperkin Smart Boy ponúka rozloženie hardvérových ovládačov, tlačidiel a farebné prevedenie, ktoré pripomína legendárny Game Boy od Nintenda. Kryt dokonca akceptuje aj staré Game Boy kazety, ktoré vložíte do slotu na zadnej strane.

O emuláciu sa postará špeciálny hardvér priamo integrovaný v príslušenstve a smartfón bude fungovať len ako zobrazovací prvok. Hyperkin Smart Boy bol prezentovaný s Android smartfónom od Samsungu, pričom pôvodné snímky zobrazovali zariadenie s iPhone smartfónom. Autori sa zrejme rozhodli zamerať na Android vďaka bohatej ponuke Game Boy emulátorov v obchode Google Play. Hranie takýchto hier na platforme iOS je zložitejšie a bolo by nutné prekonať niekoľko systémových prekážok.

© neowin.com
© neowin.com

Celé technologické pozadie tohto príslušenstva je zatiaľ neznáme. Autori plánujú Hyperkin Smart Boy uviesť na trh niekedy koncom roka, v decembri. Možno tip na skvelý vianočný darček pre nostalgických hráčov.