UPOZORNENIE: Obsah nižšie nie je určený pre maloleté osoby a ľudí s citlivou povahou! Pokračovanie v čítaní obsahu zodpovedne zvážte.

Boom so živými video prenosmi začala aplikácia Periscope, prostredníctvom ktorej môžete svojim sledovateľom ukazovať, čo zaujímavé práve robíte v reálnom čase.

Najväčšia sociálna sieť Facebook samozrejme na tetno trend reagovala a predstavila službu Facebook Live. Tá funguje obdobne. Prostredníctvom Facebook aplikácie zapnete live stream a vaši priatelia a sledovatelia na Facebooku môžu vidieť, čo práve robíte. Potenciál tejto služby skvele využívajú rôzne celebrity, známe osobnosti ale aj médiá.

Vidieť v reálnom čase aktuálne dianie skrz živý prenos rôznych médií alebo známych osobností má rozhodne svoje čaro. Samozrejme existuje aj opačný kontrast. Prostredníctvom živého video prenosu sa môžeme, často z nenazdajky, stať svedkami aj nie zrovna príjemných udalostí alebo dokonca vraždy.

Práve posledný menovateľ zaznamenala služba Facebook Live len nedávno. 28 ročný muž Antonio Perkins oddychoval vo svojom dome v istej štvrti mesta Chicago. Vo chvíli, keď Antonio zaznamenával svoju činnosť prostredníctvom služby Facebook Live, zazneli výstrely a smartfón so zapnutou kamerou okamžite padol na zem. Následné zábery už len zobrazovali trávu na pozemku nasiaknutú krvou.

Ako informuje portál New York Post, polícia mesta Chicago sa domnieva, že streľba súvisela s minulosťou zavraždeného. Antonio Perkins strávil niekoľko rokov vo väzení za ťažkú drogovú činnosť a navyše ho mala miesta polícia na zoznamoch ľudí spájaných s miestnymi násilníckymi gangami. Kým správy v televízii z podobných udalostí môžu byť upravované do „konzumovateľnej a morálnej podoby“, živý Facebook Live prenos je autentický. Facebook by mal pred takýmito situáciami ľudí využívajúcich túto službu lepšie varovať a možno aj obmedziť jej prístup pre užívateľov nad 18 rokov. Nižšie si môžete pozrieť záznam zo spomínaného videa.

Opäť upozorňujeme, že obsahuje zábery, ktoré nie sú vhodné pre maloletých, ani pre slabšie a citlivé povahy.