Úvod Výrobcovia HTC HTC: Firme by pomohlo oddelenie od VR biznisu

HTC: Firme by pomohlo oddelenie od VR biznisu

0

HTC prechádza teraz ťažkým obdobím, za ktoré môžu klesajúce zisky. Zdá sa ale, že ich virtuálna realita HTC Vive zažíva úspech a je možné, že vďaka nej bude spoločnosť zachránená. Hrozí tu ale oddelenie VR biznisu od HTC, čo si o tom myslia vedúci HTC?

Ešte v januári tohto roka vyšla na povrch fáma, že Vive by sa mohlo od HTC oddeliť. Vtedy však tieto správy spoluzakladateľka a CEO HTC, Cher Wangová, okamžite dementovala.

Vyzerá to tak, že HTC prehodnotilo tento názor a premýšľa nad rozdelením. Správa, ktorá bola dnes publikovaná, tvrdí, že prezident globálnych predajov, Chia-lin Chang, povedal na každoročnom stretnutí akcionárov, že výrobcovi by mohlo oddelenie ich VR biznisu prospieť. Takýto krok by HTC pomohlo získať finančné prostriedky a podpísať zmluvy so strategickými partnermi, čo by pomohlo spoločnosti zvýšiť konkurencieschopnosť na trhu s VR.

Dobrým príkladom na takýto typ zmluvy je podľa Cher Wangovej partnerstvo s Valve. So 130 miliónmi užívateľov ich VR hier, partneri ako Valve dokážu pomôcť HTC dosiahnuť jeho ciele dlhodobého zisku. Wangová taktiež tvrdí, že firma by mala dostať svoj podiel zo ziskov z vývoja VR aplikácií pre vzdelávanie, zdravotníctvo, nakupovanie a zábavné odvetvia.

Aj keď HTC premýšľa nad oddelením ich VR biznisu, detaily, ako taká transakcia bude fungovať, neboli na stretnutí akcionárov odhalené.

Myslíte si, že HTC pomôže oddelenie sa od Vive?