Úvod Zaujímavosti Google Fiber pracuje na 1Gbps Wi-Fi pre lacnejšie pripojenie

Google Fiber pracuje na 1Gbps Wi-Fi pre lacnejšie pripojenie

0

Spoločnosť Alphabet pracuje na gigabitovej technológii Wi-Fi. Podľa servera The Verge o tejto skutočnosti informoval výkonný predseda spoločnosti, Eric Schmidt.

Účelom procesu by mala byť náhrada káblových rozvodov do jednotlivých domov. Táto modernizácia by mala navyše v porovnaní s výmenou súčasných rozvodov predstavovať oveľa nižšie finančné náklady.

Bezdrôtová technológia funguje na princípe vysokofrekvenčného signálu, a tak sa na rovnako dlhý časový úsek dá namodulovať viac informácií, než u bežného štandardu 802.11ac (2.4 alebo 5 GHz). Práve kvôli vysokej frekvencii je technológia prezývaná aj ako milimetrová.

Samozrejme, všetko má aj svoje nevýhody, ktoré je potrebné doladiť. Kvôli prekážkam je často signál vysokofrekvenčného vlnenia znížený alebo úplne pohltený, preto toto pripojenie nemôže byť realizované na väčšiu vzdialenosť. Do úvahy tak pripadá možnosť spojenia susedných domov.

Na väčšie vzdialenosti tak aj naďalej ostáva najlepšou možnosťou optické pripojenie. Do zoznamu „Proti“ taktiež pripisujeme možnosť odposluchu či náchylnosť na rušenie. Ako si s tým poradia experti z Alphabet teda nevieme, no radi sa necháme prekvapiť.