Úvod Výrobcovia Gionee Gionee S6 Pro: 5,5-palcový FullHD displej, Helio P10 a 3130 mAh batéria

Gionee S6 Pro: 5,5-palcový FullHD displej, Helio P10 a 3130 mAh batéria

0

Spoločnosť Gionee sa rozhodla aktualizovať svoj model S6, ktorý bol predstavený len v novembri minulého roka. Smartfón sa vtedy pýšil tenkým profilom, kovovým telom a prijateľným výkonom.

Gionee S6 Pro dostal najvýraznejší upgrade v displeji, ktorý má teraz 5,5 palca s IPS a FullHD rozlíšením (S6 mal HD AMOLED displej). Zmena sa koná aj v procesore, tentokrát sa stretávame s Helio P10 čipsetom strednej triedy od MediaTeku. Jedná sa o 8-jadrový Cortex-A53 procesor s grafickým čipom Mali-T860MP2. Operačná pamäť dostala štedré 4 GB.

Gionee-S6-Pro2

Fotoaparát ostal nezmenený a stále ponúka rozlíšenie 13 Mpx, ktorý je doplnený fázovou detekciou autofokusu. Selfie fotoaparát sa dočkal upgradu na 8 Mpx.

Vnútorná pamäť prináša príjemných 64 GB, ktoré je možné ďalej rozšíriť o microSD karty. S6 Pro používa hybridný slot, to znamená, že buď budete používať 2 SIM karty alebo jednu SIM kartu a 1 microSD kartu.

Na zadnej strane sa nachádza snímač odtlačkov prstov, samozrejmosťou je aj podpora 4G sietí. Prekvapí vás určite aj USB port Typu C. O čo najdlhšiu výdrž sa postará batéria s kapacitou 3130 mAh. Softvérová stránka sa spolieha na Android Marshmallow a dopĺňa ju Amigo 2.3 launcher.

Gionee S6 Pro bude dostupný v striebornej, zlatej a ružovozlatej farbe za približnú cenu 300 dolárov. Môžete si ho zakúpiť cez Gionee Shop alebo TMall. Či si tento podarený kúsok nájde cestu aj do Európy, nie je isté.

Ako sa vám pozdáva Gionee S6 Pro?