Majstrovstvá Európy vo futbale 2016 sa rozbehli 10. júna a množstvo futbalových fanúšikov si tento športový sviatok jednoducho nemôže nechať ujsť. Samozrejme, nie vždy bude možné sedieť doma pred televízorom a byť v spoločnosti rôzneho občerstvenia.Pokiaľ budete počas dôležitých zápasov v práci, v škole, na cestách alebo skrátka kdekoľvek, vďaka smartfónu alebo tabletu vám nemusí ujsť žiaden detail. Môžete sledovať zápasy naživo alebo byť v obraze vďaka prehľadným tabuľkám a aplikáciám.Hneď na úvod by sme odporučili oficiálnu aplikáciu UEFA EURO 2016, ktorá sa nachádza ako v obchode Google Play, tak v App Store pre iOS zariadenia. Nájdete v nej kompletné informácie o tímoch, hráčoch, zápasoch, nechýbajú štatistiky, výsledky, skupiny a vlastne všetko, čo sa futbalovej udalosti EURO 2016 týka.

euro 2016

Trochu iný prístup k informáciám ponúka aplikácia Tabuľka pre Euro 2016, vďaka ktorej nájdete pozíciu obľúbeného tímu. Do aplikácie stačí zadať výsledky zápasov, pričom Tabuľka pre Euro 2016 sama zostaví všetky rebríčky, postupové umiestnenia a podobne. Samozrejmosťou je tiež rozpis zápasov.

euro 2016

Pokiaľ chcete sledovať futbalové zápasy v reálnom čase a s obrazom alebo zvukom, verejnoprávna RTVS si pripravila tématický web futbal.rtvs.sk. Tam nájdete živý prenos v prenosovej kvalite 288p, 404p alebo 720 HD. Mobilná verzia tohto webu ponúka prehrávač v rámci technológie HTML5, čiže prehrávanie na smartfónoch s operačným systémom Android nebude problém. Pozor však na obmedzené dátové balíky operátorov. HD kvalitu reprezentuje dátový tok na úrovni 2,5 Mbit/s, čiže bude lepšie využiť WiFi pripojenie.

euro 2016

Mnohým športovým fanúšikom bude stačiť zvuk. Ak sa nachádzate v práci, v škole alebo v aute na cestách, sledovanie obrazu zrejme nebude možné. Informácie o EURO 2016 budete môžete získať aj prostredníctvom aplikácie iRádio RTVS. Aplikácia umožňuje nastavenie automatického vypnutia streamu, a tiež rôznu kvalitu vysielania pre počúvanie pri nedostatočne rýchlom internetovom pripojení.

euro20161 (1)

Za zmienku tiež stojí aplikácia radia.sk, v ktorej nájdete celé portfólio slovenských rozhlasových staníc, ktoré sa budú podujatiu EURO 2016 určite venovať a aj ho vysielať prostredníctvom hlasu.

euro 2016

Všetky možnosti vyššie sú k dispozícii bezplatne, no samozrejme existuje množstvo služieb a aplikácií, ktoré ponúkajú v platenom režime rôzni operátori a dátoví prevádzkovatelia.

Mobilná aplikácia Antik TV Go umožní sledovanie až 50-tich programov aj s 10-dňovým archívom za 7,50 € mesačne. Podmienkou je minimálne trojmesačné predplatné. Existujúcich zákazníkov bude predplatné stáť 6,60 €. Zákazníci poskytovateľa UPC môžu využiť aplikáciu Horizon GO a svoje online TV aplikácie ponúka aj štvorica známych mobilných operátorov.

Telekom už tradične boduje s aplikáciou Magio GO. Pre zákazníkov Magio TV je appka použiteľná v bezplatnom režime, ostatní si budu musieť pripraviť 3,99 € mesačne pri základnom balíku.

Bohaté možnosti sledovania môžu využiť zákazníci operátora Orange. Ich Orange TV aplikácia stojí pre zákazníkov hlasových paušálov od 3,99 € mesačne a pokiaľ máte aj FiberTV, bude vás stáť len 1,99 € mesačne. Pokiaľ zákazníkom Orange nie ste, máte smolu. Mobilnú TV nebudete môcť používať.

Mobilnú televíziu propaguje aj operátor O2. O2 TV je však zatiaľ len v pilotnej prevádzke a pre jej aktiváciu budete musieť navštíviť vybrané predajne a mať mať aktívny akýkoľvek tarif s platbou na faktúru. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke operátora alebo v aplikácii O2 TV SK.

Operátor SWAN si pre IPTV zákazníkov pripravil mobilnú aplikáciu s bezplatnou prevádzkou počas prvého mesiaca zadarmo. Následná platba 0,99 € nie je likvidačná, no aj v tomto prípade musíte mať od operátora zriadenú TV službu. Samozrejme možností, ako sledovať EURO 2016 aj zo zahraničia je určite viac. Ak máte vlastné, overené a funkčné riešenia, určite ich uvítame v diskusii, kde môžete inšpirovať aj ostatných čitateľov.

Najčerstvejšie informácie z podujatia EURO 2016 môžete sledovať aj na portáli Športky.sk.