Japonská spoločnosť Fujifilm aktuálne predstavila druhú generáciu prenosnej tlačiarne fotografií pre smartfóny. Tá nesie označenie Instax Share SP-2. Prvá generácia bola predstavená dávnejšie, v roku 2016 na podujatí CES 2014.

Nový model má byť cenovo dostupnejší, spoľahlivejší, rýchlejší a príde s novými možnosťami prispôsobenia. Fujifilm Instax Share SP-2 používa špeciálny film o rozmeroch približne 5 x 7,54 centimetra. Tento film, resp. papier môžete použiť pre okamžitú tlač fotografií z albumu snímok v smartfóne, z Instagramu, Facebooku alebo podobných služieb, ktoré pracujú s fotografiami.

Pred tlačením fotografie si môžete nastaviť, či sa na snímke zobrazia aj štatistiky v podobe počtu lajkov, komentárov alebo miesta, kde bola snímka zhotovená. Vytlačenie fotografie trvá desať sekúnd, čo je zlepšenie oproti pôvodným šestnástim sekundám. Upraviť pred tlačou ďalej môžete jas, kontrast, farebnosť, pridať môžete rôzne kreatívne filtre alebo dokonca vyhotoviť koláž.

Fujifilm

Fujifilm Instax Share SP-2 bude k dispozícii od júla na vybraných trhoch s cenou začínajúcou na 199-tich dolároch. K nemu dostanete film pre vytlačenie 20-tich fotografií. Ďalší film s rovnakou dávkou fotografií bude stáť 19,95 dolárov.

V tomto prípade určite nepôjde o masový produkt, svoju klientelu si však určite nájde.