Používatelia navštevujú sociálnu sieť Facebook hlavne prostredníctvom mobilných zariadení, či už cez oficiálnu aplikáciu alebo mobilný prehliadač. Tomu je prispôsobený aj dizajn a rozloženie prvkov, ktoré sú ako tak v poriadku. 

Ak si však večer sadnete za PC, alebo sem tam používate Facebook aj na desktopoch a notebookoch, vyvalí sa na vás okrem statusov, odkazov a fotografií, aj spŕška reklám, chaotického zobrazenia a vlastne všetkého možného.

Tohto „všetkého možného“ sa dá zbaviť a Facebook môžete používať vo veľmi peknom, čistom a príjemnom vizuálnom kabáte. Postará sa o to doslova zázračné rozšírenie pre prehliadač Chrome, ktoré sa nazýva Flatbook. Flatbook ukryje všetky reklamy a položky, ako napríklad „odporúčané hry“ a podobne. Používateľské rozhranie dopĺňajú veľké ikony po ľavej strane, vďaka ktorým môžete prejsť na svoje fotografie alebo zoznam priateľov. Nezáleží pri tom, ako hlboko budete rolovať po nástenke. Ikony budú vždy po ľavej strane.

Na pravom boku sa okrem chatu zobrazuje aj feed noviniek, ide ale o relevantný obsah z veľkých mediálnych domov, akými sú správy z ekonomiky, politiky, technológií, ale aj zo sveta celebrít či športu. Tento panel môžete vypnúť, čím docielite ešte čistejší vzhľad. Náhľad môžete vidieť nižšie.

facebook

Na takéto prevedenie sociálnej siete Facebook si budete možno pár minút zvykať, no určite to stojí za to. Ku klasickému vzhľadu sa po pár dňoch už nebudete chcieť vrátiť a ak predsa, v ľavom hornom rohu nájdete prepínač, ktorý vám to umožní. Pre použite Flatbook prevedenia potrebujete prehliadač Chrome a rozšírenie, ktoré nájdete v Chrome Web Store v –tomto odkaze-. Po rýchlej inštalácii na jeden klik už len stačí do adresného riadka napísať www.facebook.com a nový vzhľad je vám k dispozícii.