Spoločnosť Google každý mesiac vydáva čerstvé štatistiky, ktoré sa týkajú distribúcií operačného systému Android a ani tento mesiac nebude výnimkou. Rad aktualizácií a predstavenie nových zariadení sa podpísali pod napredovanie poslednej dostupnej verzie Marshmallow.

Verzia Marshmallow pristála v celkovo 10,1 percentách všetkých smartfónov a tabletov s operačným systémom Android. Oproti minulému mesiacu klesal podiel všetkých verzií, okrem už spomínanej verzie Marshmallow a Froyo. Táto, už archaická verzia sa drží na trhu zubami, nechtami len s 0,1 percentným podielom. Je možné, že v budúcom mesiaci už bude nadobro minulosťou.

Najväčší podiel má stále verzia Lollipop (5.0 a 5.1), ktorá beží až na celkom 35,4 percentách všetkých smartfónov. V tesnom závese ju nasleduje verzia KitKat (4.4) s podielom 31,6 %.

Je jasné, že podiel verzie Marshmallow bude stúpať, keďže stále prebieha kolotoč aktualizácií systému pri mnohých výrobcoch a zariadeniach. Na jeseň do štatistiky pribudne verzia Android N, ktorá odštartuje svoju púť najskôr v rámci Nexus zariadení. Lepší pohľad na podiely verzii Androidu ponúkne graf nižšie.