Nubia je sub-brand čínskeho výrobcu ZTE podobne, ako napríklad značka Honor od spoločnosti Huawei. Približne v polovici apríla výrobca ZTE pod značkou Nubia predstavil šikovný smartfón s názvom Z11 mini. Išlo o prvého „člena rodiny“ Z11. 

Ďalší dvaja členovia nesú označenie Z11 a Z11 Max. Obe zariadenia by mali uzrieť oficiálne svetlo sveta už čoskoro, o čom svedčí nie len TENAA certifikácia v Číne ale aj podpichovanie generálneho manažéra spoločnosti, Ni Feia.

Ten na čínskej sociálnej sieti Weibo zverejnil prvý, samozrejme nie príliš konkrétny pohľad na smartfón Nubia Z11 Max. Zariadenie bude disponovať až 6-palcovým displejom s 1080p rozlíšením a prvotný šok z veľkosti nemusí byť až taký hrozný. Smartfón totižto ponúkne pomer obrazovky k prednému panelu smartfónu na úrovni 83,27 %. To znamená, že takmer celý predok smartfónu Nudia Z11 Max bude zaberať displej. Tenšie rámiky budú nie len po stranách ale aj z vrchnej a spodnej časti zariadenia.

nubia

Získať tak môžeme smartfón s veľkým displejom, no s relatívne prijateľnou celkovou veľkosťou. Telo smartfónu bude samozrejme zhotovené z kovu a chýbať nebude ani snímač odtlačkov prstov. Pod kapotou by sme mali nájsť procesor Snapdragon 652 so 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom. Na zadnej strane sa bude vynímať 16 Mpx fotoaparát. V predu nájdeme 8 Mpx selfie snímač a celé dielo bude držať pri živote 4000 mAh batéria.

O cene môžeme zatiaľ len špekulovať, no vzhľadom na povesť Nubia zariadení bude určite veľmi príjemná.