Úvod Sociálne siete Facebook Pripravte sa na zmenu na Facebooku. Správy po odoslaní do pár minút...

Pripravte sa na zmenu na Facebooku. Správy po odoslaní do pár minút samé zmiznú

5
Foto: Venture Beat
Tiež na komunikáciu s vašimi blízkymi používate Facebook Messenger? Nie ste sami, používa ho vyše 900 miliónov ľudí po celom svete, čo z neho robí jednu z najpopulárnejších komunikačných aplikácií súčasnosti.

Čoskoro ho však čaká významná aktualizácia, ktorá prinesie viac súkromia pre jej používateľov. Odoslané správy sa totiž budú vedieť automaticky vymazať.

Bezpečnosť sa vo svete technológií neustále opakuje, akoby to bol akýsi pomyselný svätý grál. Stačí si spomenúť na zvýšenú bezpečnosť, ktorú nedávno spustil WhatsApp. So zaujímavým spôsobom, akým zabezpečiť súkromie prichádza aj Messenger. Ide o funkciu, ktorú už nejakú dobu ponúka aplikácia Snapchat a teda správy, ktoré po nastavenom čase exspirujú a teda zmiznú.

S informáciou prišiel twitterový účet iOSAppChanges, ktorý sa venuje nadchádzajúcim verziám aplikácií na platforme iOS. Zverejnené screenshoty poukazujú na novú funkciu spomínaných samo-deštrukčných správ. Konkrétne na nich môžete vidieť správu, ktorá je nastavená na automatické vymazanie po 15-tich minútach.

V nastaveniach bude možné zvoliť časový interval, po ktorom dôjde k zmazaniu správy. Na výber budú časové úseky od 1 minúty, maximálny čas momentálne známy nie je. V reálnom svete to teda znamená, že ak niekomu budete chcete poslať, povedzme svoje rodné číslo, správu nastavíte ako citlivú a po pár minútach nenávratne zmizne. Môžete si tak byť istí, že informáciu získal len človek, ktorému bola určená. Aktuálne nevieme, kedy dôjde k aktualizácii aplikácie, no predpokladá sa, že to už dlho nepotrvá.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca“]

messenger-1
messenger-2
messenger-3
messenger-4