Úvod Aplikácie Ste závislí na svojom telefóne? Otestujte sa, výsledok vás prekvapí!

Ste závislí na svojom telefóne? Otestujte sa, výsledok vás prekvapí!

26
Mnohí z nás by si už bez smartfónu nevedeli predstaviť svoj bežný deň. Áno, nahovárame si, že by sa to dalo, že to je jednoduché a že telefón ani nepotrebujeme.

To, ako často v skutočnosti zapíname displeje našich telefónov by ale prekvapili nejedného z nás.

Stali sa totiž každodennou súčasťou a rýchle skontrolovanie emailu, nástenky na Facebooku či niečoho iného si už ani nevšímame. Niekoľko na sebe nezávislých štúdií poukázalo na to, že svoje telefóny kontrolujeme aj niekoľko sto krát za deň. Nedávny prieskum Motoroly prezradil, že až 74% ľudí má svoj telefón vedľa seba počas celého dňa a 60% s ním dokonca spí.

Z našej ankety, do ktorej sa zapojilo takmer 2 000 ľudí je možné vidieť že telefón sa nebojíte používať počas vyučovacej hodiny, prednášky, mítingu, na záchode, pri večeri a až 35 z vás ho použilo aj počas sexu. Neuveriteľných 83% sa na telefón pozrie do 30 minút po prebudení, pričom až 58% tak spraví takmer okamžite. Za celý deň si telefón zapneme až 150-krát.

Ak si myslíte, že sa na telefón takmer vôbec nepozeráte a že vás syndróm prázdnej dlane (bez smartfónu) nepostihuje, vyskúšajte sa otestovať touto jednoduchou aplikáciou. Jej fungovanie je jednoduché, vždy keď zapnete displej svojho smartfónu, aby ste skontrolovali čo je nové, aplikácia to započíta. Na konci každého dňa si môžete pozrieť, koľkokrát ste sa na telefón počas dňa pozreli a dokonca si tento výsledok môžete porovnať aj s predchádzajúcimi dňami.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.calm.checky“]