Možno ste si v aplikácii YouTube všimli, že niektoré videá sú poriadne komentované. Diskusia pod videami však nie je zrovna miesto, kde by mohla prebiehať priateľská a hlavne súkromná komunikácia.

Najjednoduchším riešením je pridať do aplikácie funkciu instantných správ. Aspoň si to teda myslia jej vývojári. Nová funkcia sa postará o to, že už video nemusíte zdieľať do inej messenger aplikácie a následne komunikovať alebo reagovať na video tam. Video môžete zdieľať priamo v aplikácii YouTube prostredníctvom súkromnej správy a komunikovať s danou osobou taktiež rovno v appke YouTube. V užívateľskom prostredí tak pribudla nová karta správ.

Táto funkcia by sa okrem lepšej komunikácie mala postarať o to, že v aplikácii YouTube budeme tráviť viac času, čo by malo viesť k nárastu počtu prezretí rôznych videí a…nárastu príjmov z reklamy pre spoločnosť Google. Pre častých používateľov aplikácie YouTube bude táto messenger funkcionalita určite prínosom. Ak by sme s novinkou hľadali podobnosť, asi by sme poukázali na Instagram. Napriek silnému zameraniu na fotografie a videá môžeme v Instagrame odoslať fotku alebo text prostredníctvom priamej správy.

youtube-messaging

Nová funkcionalita instantných správ v aplikácii YouTube je dostupná oddnes, no pre veľmi úzku skupinu používateľov. Novinka sa bude postupne šíriť ďalej pre čoraz viac používateľov a svoju úlohu určite zohrá aj spätná odozva. Pokiaľ bude pozitívna, YouTube sa bude snažiť túto funkciu nasadiť čo najskôr plošne, pre všetkých používateľov.