Ak by sme mali určiť najúspešnejší produkt čínskeho draka Xiaomi, určite by išlo o fitness náramok Mi Band. Ten sa v podstate ako jediný produkt výrobcu predával takmer po celom svete a ide o jeden z najpredávanejších fitness trackerov vôbec.

Na svojich zápästiach ho nosí niekoľko miliónov ľudí, pričom predaje prekonali v minulom roku magickú hranicu desiatich miliónov kusov. Je teda jasné, že Xiaomi segment nositeľných technológií neopustí a výrobca už dávnejšie uviedol, že predstaví novú generáciu tohto náramku.

Xiaomi Mi Band prešiel od svojho vzniku len drobným vylepšením, ktoré náramok obohatilo o senzor tepovej frekvencie. Nový Xiaomi Mi Band 2 bude po dizajnovej stránke v podstate totožný, no tri blikajúce LED body nahradí displej. Prostredníctvom neho budeme mať aktuálny prehľad o zostávajúcej batérii, prejdenej vzdialenosti alebo spálených kalóriách. Displej bude mať čisto informatívny charakter, a teda k tomu prispôsobené vlastnosti. Farebné displeje s väčším rozlíšením sú náročné na spotrebu energie a tú chce Xiaomi udržať na uzde. Súčasný model dokáže vydržať na jedno nabitie aj celý mesiac, čo užívatelia veľmi oceňujú.

xiaomi_mi_band2

Spoločnosť Xiaomi včera oficiálne predstavila quadrokópétu Mi Drone a po tlačovom podujatí riaditeľ spoločnosti Lei Juna dostal od účastníkov podujatia a novinárov niekoľko otázok. Jedna z nich sa týkala aj novej generácie fitness náramku Mi Band, pričom riaditeľ uviedol, že bude oficiálne predstavený 2. júna. Do predaja pôjde následne 7. júna 2016. Dobrou správou je, že cena novej generácie by sa nemala výraznejšie líšiť od tej súčasnej.