Spoločnosť Xiaomi sa s poriadnou vervou púšťa do všetkých technologických segmentov, od smartfónov, tabletov, ich príslušenstiev, cez fitness náramky, audio, až po zariadenia inteligentnej domácnosti.

Pred nejakým časom sa dokonca objavila správa, že Xiaomi predstaví quadrokoptéru, resp. drona. Táto správa bola založená na pravde a Xiaomi dron bude predstavený koncom tohto týždňa, konkrétne 25. mája 2016. Prezrádza to uniknuté promo video, ktoré ukazuje nielen pár detailov toho lietajúceho zázraku s kamerou, ale aj spomínaný dátum predstavenia.

O parametroch novinky zatiaľ nevieme takmer nič. Hovorí sa o schopnosti 4K záznamu videa a prvkoch ovládania, ktoré budú založené na určitých pohyboch či poprípade gestách. Spoločnosť Xiaomi by chcela týmto dronom dýchať na krk podobným zariadeniam renomovaného výrobcu DJI. Tie sú však relatívne drahé a lietajúca odpoveď od Xiaomi by mala mať cenovku pohybujúcu sa niekde tesne nad hranicou 600 dolárov. To sa zdá na prvý pohľad veľa, ak však Xiaomi trhu skutočne ponúkne quadrokoptéru s high-end špecifikáciami, cena je veľmi príjemná. Príťažlivá cena sa vlastne týka všetkých produktov Xiaomi.

Video nižšie pochádza z čínskej obdoby serveru YouTube a jeho načítanie môže chvíľku trvať.