Lacné smartfóny sa vďaka úspore nákladov pri vývoji a výrobe nepýšia zrovna vysoko odolným riešením konštrukcie alebo nerozbitnými displejmi, napríklad po vzore smartfónu Moto X Force. Zdá sa, že Vernee Thor toho napriek svojmu zameraniu znesie viac, ako by sme očakávali.

Vernee Thor je zhotovený z klasického plastu, aký vidíme na mnohých iných smartfónoch. Jeho 5-palcový displej s HD 720p rozlíšením však chráni odolná vrstva Gorilla Glass tretej generácie. Výrobca však mohol zvoliť väčšiu hrúbku tejto vrstvy.

Pre porovnanie, zaužívaná hrúbka ochrannej vrstvy Gorilla Glass sa pri bežných smartfónoch pohybuje niekde na úrovni 0,4 mm. Napríklad poriadne odolný smartfón CAT S60 s termovíziou má túto vrstvu hrubú až 1 milimeter. Aká hrubá Gorilla Glass vrstva je na smartfóne Vernee Thor nevieme, no na základe video testu odolnosti (nižšie) toho znesie dosť. Hlavný aktér videa najskôr začne s rozbíjaním orechov, a to priamo displejom. Displej si okrem nečistôt neodniesol žiadnu ujmu. Prežitie pádu z jedného metra až tak výnimočné nie je, ale pád z metra a pol už stojí za pozornosť. Smartfón vďaka nízkej váhe 140 gramov a mäkšiemu plastu od zeme doslova odskočí. Na záver videa ešte nechýba prejdene autom, samozrejme bez ujmy.

Vernee_thor

Vernee Thor je okrem iného vybavený osemjadrovým procesorom z dielne MediaTekuMTK6753, aj s podporou rýchlej LTE konketivity. Zariadeniu ďalej nechýba až 3 GB operačná pamäť RAM, 16 GB interné úložisko spĺňajúce štandard eMMC 5.0, 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty alebo 2800 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania (5V2A). Spoločnosť Vernee nedávno informovala, že začala s doručovaním predobjednaných kusov zákazníkom a zároveň spustila autorizovanú servisnú sieť.

Informácie o cene a aktuálnej dostupnosti nájdete priamo na oficiálnom webe výrobcu. Teraz už spomínané video.