Úvod HTC HTC 10 VIDEO: Testujeme HTC 10, takéto sú naše prvé dojmy!

VIDEO: Testujeme HTC 10, takéto sú naše prvé dojmy!

8
HTC po roku opäť prichádza s vlajkovou loďou, ktorá má tentokrát potenciál postaviť celú, doráňanú spoločnosť opäť na nohy. Premietol sa potenciál aj do finálnej formy? 

Nová vlajková loď je jednoznačne evolúciou ako v dizajne tak aj v softvéri. Ide však o pozitívnu evolúciu, ktorá všetko vyladila, spríjemnila a vychytala. Zmenou teda prešla nielen konštrukcia, ale aj používateľské rozhranie, špecifikácie a teda úplne celý balíček. Medzi tie najväčšie ale patrí jednoznačne fotoaparát, ktorý je na úplne inej úrovni (papierovo), než tomu bolo doteraz. Koniec koncov, podeliť sa o prvú priečku v DxOmark s Galaxy S7 a S7 edge určite nebolo len tak.

Na prvý pohľad sa mi veľmi páči aj spolupráca medzi HTC a Google v softvérovom oddelení. Namiesto duplicitných aplikácií, ako to má vo zvyku Samsung v HTC 10 nájdete vždy len po jednej. Ak Google vyrobil a sprístupňuje niektorú z vlastných aplikácií, HTC ju využilo. Základná aplikácia pre kalkulačku je Google kalkulačka, základná aplikácia pre galériu sú Google Fotky, atď. Je to výborný spôsob, akým odľahčiť zariadenie a pripraviť čo najkvalitnejší, najrýchlejší a do budúcna najstabilnejší systém.

Dosť už tláchaníc. Poďme si ešte pripomenúť špecifikácie novinky a potom hor sa do videa.

  • Displej: 5,2-palcový Quad HD Super LCD 5 (565 PPI)
  • Čipset: Snapdragon 820 s grafickým čipom Adreno 530
  • Pamäť: 4GB RAM, 32/64GB ROM, microSD až do 200GB
  • Fotoaparáty: Zadný 12 Mpx UltraPixel 2 (veľkosť pixelov 1.55µm), predný 5 Mpx. Oba fotoaparáty ponúkajú OIS
  • Operačný systém: Android 6.0 Marshmallow, HTC Sense
  • Batéria: 3 000 mAh