Úvod Zaujímavosti Video: HTC 10 prežilo tie najhororovejšie okamžiky na jednotku

Video: HTC 10 prežilo tie najhororovejšie okamžiky na jednotku

3

Ak chcete poznať odolnosť vášho budúceho smartfónu, určite by ste mali pred kúpou navštíviť kanál youtubera JerryRigEverything. Tento chlapík sa nebojí otestovať displej pod ohňom, poškriabať ho kľúčami, nožíkom, poprípade dokonca zlomiť/ohnúť celé telo.

A ako obstálo nové HTC 10, ktoré sa pýší odolnou kovovou konštrukciou?

Najprv začal testovať odolnosť sklíčka Gorilla Glass a zistil, že jeho tvrdosť je 7 na stupnici od 1 do 10. Oproti minuloročnému One M9, ktoré malo len plastovovú šošovku, HTC v tohtoročnej vlajkovej lodi použilo odolnejšie sklo. Na zadnom kryte sa ukázalo, že tri písmenka HTC sú tentokrát integrované v kryte, čiže sa poškriabe spolu s kovovým obalom. Avšak tvrdosť kovu je oproti prednému sklu len na úrovni 5. Škrabance sa objavia aj po nešťastnom styku s kľúčami, našťastie sa dajú prstom jednoducho vygumovať. Je veľmi malá šanca, že poškodíte zadný fotoaparát, aj keď trochu vyčnieva z tela.

V teste ohňom si HTC 10 viedlo lepšie oproti konkurencii. Jeho SuperLCD 5 displej začal na teplo reagovať až po 9 sekundách. Jeho reakciou bolo vypnutie pixelov, ktoré nadobudli čiernu farbu. Našťastie po schladení sa displej úplne obnovil do pôvodného stavu.

Snímač odtlačkov prstov sa veľmi ľahko poškriabe, avšak jeho funkcionalitu to neovplyvní.

A teraz čerešnička na torte – test ohnutia. Minuloročný One M9 dopadol absolútne katastrofálne.

maxresdefault

Tento rok sa HTC podaril majstrovský dizajnový kúsok, keďže HTC 10 sa skoro vôbec nepoškodilo počas tohto testu. Keď Jerry začal ohýbať „desiatku“ zozadu, displej sa trochu ohol a odlepil od tela. Z druhej strany sa už ale nepodarilo ohýbaním zdeformovať smartfón. Vyzerá to tak, že HTC 10 je jedno z najodolnejších smartfónov súčasnosti.

Nižšie prikladáme video z testovania:

Je pre vás odolnosť smartfónu dôležitá?