Spoločnosť Vernee nás už dlhšie nabádala na ich nový smartfón, model Apollo Lite, ktorý má reprezentovať tú najlepšiu výbavu za najlepšiu cenu. Podobné výroky sme už videli aj pri iných výrobcoch, no nie každý ich až tak dodržal. Vyzerá to, že Vernee áno.

Výrobca v prvom rade poukazuje na použitý čipset. V prípade modelu Apollo Lite zvolil procesor s neštandardným počtom desiatich jadier z dielne výrobcu MediaTek. Ide o Helio X20, ktorý je vyrobený 20 nm procesom a jeho jadrá sú taktované nasledovne: 2,3 GHz – 2 jadrá, 2,0 GHz – 4 jadrá a 1,4 GHz – 4 jadrá. Cieľom konfigurácie je dosiahnuť čo najlepší výkon pri čo najnižšej spotrebe energie.

Určite poteší až 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM v inak bežnom štandarde LPDDR 3. 32 GB eMMC 5.1 internú pamäť budete môcť rozšíriť prostredníctvom microSD karty o ďalších 128 GB. Tú môžeme vložiť do hybridného slotu pre dvojicu SIM kariet.

vernee

5,5 palcový displej s FHD 1080p rozlíšením pochádza od výrobcu Sharp a je vyrobený patentovanou IGZO technológiou. Novinkou je aj tzv. BluLight Defender, ktorý by mal náš zrak ochrániť pred účinkami vyžarovaného modrého svetla.

O fotoaparáty sa pre zmenu postaral výrobca Samsung. Na zadnej strane nás čaká 16 Mpx ISOCELL snímač s pixelmi o veľkosti 1.0 μm. Na prednej strane nájdeme 5 Mpx širokoúhlu selfie jednotku. Výrobcovi sa do tela zariadenia podarilo vtesnať aj 3180 mAh batériu, ktorú nabijete poriadne rýchlo vďaka konektoru USB typ C a technológii Pump Express. 5 minút nabíjania postačí na jednu hodinu hovoru. USB typ C konektor podporuje aj nové slúchadlá s týmto konektorom. Na zariadení však stále nájdeme aj 3,5 mm jack.

Vernee-apollo-lite

Vernee Apollo Lite je od výroby vybavený čistým Androidom 6.0 Marshmallow. Výrobca do kovového unibody tela implementoval tiež rýchly snímač odtlačkov prstov (reakčná doba 0,1 sekundy) či OTG funkcionalitu pre USB C flash disky.

Výrobca oficiálne potvrdil, že Vernee Apollo Lite sa začne predávať formou predobjednávok už 1. júla a prvé kusy budú majiteľom doručené ešte v rovnakom mesiaci júl. Odporúčaná cena je stanovená na 229,99 dolárov, pričom uvidíme, ako sa k nej postavia mnohí internetoví predajcovia s celosvetovým doručovaním.