Úvod Tlačová správa Telekom rozširuje ponuku pre podnikateľov o mobilné platobné terminály

Telekom rozširuje ponuku pre podnikateľov o mobilné platobné terminály

0
Telekom po uvedení inteligentných registračných pokladníc a služby Market Locator zaraďuje do portfólia ďalšie novinky pre podnikateľov. Malé mobilné zariadenie mPOS, veľké približne ako balíček kariet, prinesie aj malým podnikateľom možnosť pre jednoduché a nákladovo efektívne prijímanie bezhotovostných platieb.

Služba je vhodná najmä pre malých živnostníkov, lekárov, veterinárov, reštauračné služby, taxi služby, kadernícke služby a ďalšie profesie, pre ktoré je prevádzka klasického terminálu príliš nákladná alebo vyžadujú zvýšenú mobilitu.

Ako prebieha platba cez mPOS?

Zariadenie mPOS po spárovaní s mobilným telefónom predajcu cez Bluetooth funguje podobne ako veľký platobný terminál a ponúka tri možnosti platby: platobné karty s magnetickým prúžkom, karty s čipom a dostupné sú aj bezkontaktné platby.

Predajca obsluhuje terminál cez mobilnú aplikáciu nainštalovanú na mobilnom telefóne. Aplikácia je dostupná pre zariadenia s operačným systémom iOS alebo Android. Platby je cez ňu možné nielen uskutočniť, v prípade potreby umožňuje platbu okamžite aj vrátiť. Okrem toho je súčasťou aplikácie aj história uskutočnených transakcií. Históriu platieb si obchodník môže kontrolovať aj cez webové rozhranie.

Cez mPOS je možné platiť najvyužívanejšími typmi platobných kariet: MasterCard, Maestro, VISA a VISA Electron.

MPOS48_res

Prečo mPOS a koľko to stojí?

Zariadenie mPOS má zabudovanú batériu, ktorá zabezpečí bezproblémové použitie v teréne počas celého dňa. Napájanie prebieha cez microUSB konektor, ktorý umožňuje pripojiť nielen štandardnú nabíjačku, ale napríklad aj powerbanku v prípade potreby intenzívnejšieho používania v teréne.

Výhodou služby mPOS sú okrem mobility aj nízke náklady spojené so službou mPOS. Služba mPOS je cenovo výhodná aj pre malých obchodníkov – pri mesačných transakciách na úrovni do 500 eur môže obchodník ušetriť zhruba 40% nákladov oproti prevádzke klasického platobného terminálu.

Obchodník si pre využívanie služby nemusí ani zakladať nové bankové konto – platby prijíma jednoducho na svoj existujúci účet.

Služba mPOS je dostupná za 11,99 € bez DPH mesačne. Zariadenie zákazník získa za jednorazový poplatok 1€ bez DPH pri 24-mesačnej viazanosti. Poplatky za transakcie sú účtované v závislosti od mesačného obratu.

mPOS

Ako je to s dátovým pripojením?

Služba pre realizáciu platieb využíva dátové pripojenie spárovaného mobilného telefónu alebo tabletu. Predajca si tak nemusí aktivovať ďalšie dátové služby, ale môže využiť WiFi pripojenie alebo dáta zo svojho existujúceho programu služieb. Vysoká spotreba dát nehrozí – na autorizáciu platieb sú potrebné len nízke objemy dát, ktoré sa pohybujú na úrovni niekoľkých kB na jednu transakciu.

Každý zákazník ku službe automaticky získa dátovú SIM kartu, ku ktorej si v prípade potreby môže aktivovať aj osobitný dátový balíček.