Úvod Smartphony Aktualizácie ŠTATISTIKA: Adopcia Android 6.0 Marshmallow raketovo rastie

ŠTATISTIKA: Adopcia Android 6.0 Marshmallow raketovo rastie

20
Vzhľadom na veľmi unikátny spôsob, akým fungujú aktualizácie na Androide musíme čeliť vysokej miere fragmentácie jednotlivých verzií. Je to spôsobené tým, že výrobcom a následne operátorom trvá príliš dlhý čas kým pripravia a rozpošlú aktualizáciu na novší Android. Často je to až tak neskoro, že medzičasom predstavia úplne novú verziu.

Začiatkom marca bola najnovšia verzia Android 6.0 Marshmallow na 2,3% všetkých zariadení. Po šiestich mesiacoch. Au. Koniec marca bol podľa všetkého aj koniec pomalej adopcie najnovšej verzie. S príchodom Galaxy S7, S7 edge a ďalších vlajkových lodí stúpol aj počet zariadení, ktoré bežia na Marshmallow.

V apríli ho využívalo až 4,6 % všetkých zariadení a teraz, v máji, je situácia ešte priaznivejšia. Podľa najnovších čísel na Android 6.0 Marshmallow beží až 7,5 % zariadení. Na najpopulárnejší Lollipop, ktorý využíva 35,6 % zariadení však zatiaľ ani zďaleka nemá. Tak či tak toto navýšenie predstavuje krok vpred.

Je pri kúpe nového telefónu pre vás dôležité na akej verzii operačného systému beží? Ak by ste si telefón kupovali teraz, vybrali by ste len model bežiaci na Marshmallow?

statistika-maj