© samsung.com
Informácie o tom, že Samsung predstaví novú generáciu phabletu Galaxy Note 6 o niečo skôr, ako bolo zvykom pri predošlých generáciách, sa objavili už dávnejšie. Teraz ich navyše potvrdil Evan Blass.

Evan Blass vystupuje na sociálnej sieti Twitter pod menom @evleaks a už dlhodobo zásobuje verejnosť informáciami o ešte nepredstavených technologických produktoch hlavne zo segmentu smartfónov a gadgetov. V drvivej väčšine sú jeho indície a správy pravdivé.

Jeho najnovší tweet sa týka veľmi očakávaného phabletu od Samsungu, Galaxy Note 6. Ten bude podľa Evana predstavený už v polovici augusta, čo je skutočne oveľa skôr, ako býva zvykom. Hovorilo sa skôr o konci leta či začiatku septembra. Samsung pri novom Galaxy Note 6 opäť odprezentuje plejádu svojich vrcholových technologických možností a čo je podstatné, skorým predstavením sa vyhne Apple. Spoločnosť Apple totižto v septembri už tradične predstaví novú generáciu smartfónu iPhone. Tá na seba logicky strhne poriadny podiel pozornosti a ak by bol Galaxy Note 6 predstavený taktiež v septembri, musel by sa o pozornosť deliť práve s iPhone 7.

© samsung.com
© samsung.com

Samsung tak bude mať viac ako mesiac na to, aby presvedčil verejnosť o výnimočných schopnostiach phabletu Galaxy Note 6 a samozrejme, presvedčil ich aj o kúpe. To, čo by mal mať Samsung Galaxy Note 6 pod kapotou a vo výbave sme zhrnuli v –minulom článku-. O jeho prípadnej cene je ešte skoro hovoriť, no jedno je isté. Samsung Galaxy Note 6 nebude lacný a vzhľadom na jeho charakteristiky to ani nikto neočakáva. Fanúšikovia nadrozmerných obrazoviek a dotykového pera S Pen si ale určite prídu na svoje.