Spoločnosť Sony Mobile dnes predstavila úplne nový smartfón, ktorý dopĺňa aktuálnu trojicu zariadení zo Sony Xperia X línie. Ide o model Xperia XA Ultra, ktorý ulahodí záujemcom o nadrozmerné uhlopriečky displejov.

Smartfón Xperia XA Ultra sme už videli, respektíve o ňom počuli v rámci dohadov pred pár mesiacmi. Vtedy so sebou však niesol označenie C6 Ultra. V podstate ide o zväčšený model Xperia XA.

Sony Xperia XA Ultra sa teda pýši 6 palcovým edge-to-edge displejom s FHD 1080p rozlíšením (365 ppi). Aj keď ide o poriadnu veľkosť obrazovky, stále to je menej ako pri nedávno predstavenom Xiaomi Mi Max (6,44 palca). Okrem poriadneho displeja disponuje zariadenie aj poriadnymi fotoaparátmi.

Na prednej strane nájdeme až 16 Mpx selfie snímač s optickou stabilizáciou obrazu a LED bleskom, na strane zadnej nás čaká 21,5 Mpx fotoaparát, ktorý však zrejme nedisponuje OIS funkcionalitou. HTC 10 je tak stále jediný smartfón, ktorý ponúka optickú stabilizáciu pri oboch fotoaparátoch.

Sony-Xperia-XA-Ultra (1)

Sony Xperia XA Ultra bude bežať pod taktovkou octa-core procesoru Helio P10 od MediaTeku, operačnej pamäte RAM s kapacitou 3 GB a 16 GB rozšíritelným úložiskom. Batéria vydrží pri bežnej prevádzke dva dni a samozrejmosťou je aj podpora rýchleho nabíjania. Telo smartfónu je vyhotovené z kovu a výrobca nezabudol pribaliť aj čerstvý Android 6.0.1 Marshmallow.

Sony plánuje tento model začať predávať začiatkom júla, a to iba na vybraných trhoch. O ktoré konkrétne ide zatiaľ nevieme a informačnému embargu podlieha aj cena. Tú sa však čoskoro určite dozvieme, ako aj ďalšie detaily.

Koľko by ste boli ochotní zaplatiť za takýto prerastený smartfón s logom Sony?