Pred pár dňami sme vás informovali o pripravovanom smartfóne Sony Xperia E5, ktorý sa na chvíľku objavil na Facebook stránke výrobcu Sony Mobile. Výrobca príspevok po krátkej dobe stiahol a o tomto zariadení sa následne neobjavili žiadne správy.

Sony Xperia E5 ale už v súčasnosti nie je žiadnym tajomstvom a spoločnosť Sony Mobile nám ho oficiálne predstavila. Predošlé dohady o špecifikácii sa viac-menej potvrdili a samozrejme poznáme ďalšie detaily.

Sony Xperia E5 disponuje 5 palcovým displejom s HD 720p rozlíšením, quad-core procesorom MediaTek MTK6735 s taktom 1,3 GHz, 1,5 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB interným úložiskom. Do tela s rozmermi 144 x 69 x 8,2 mm sa vtesnala 2700 mAh batéria, ktorá podľa slov výrobcu vydrží dvojdňovú prevádzku na jedno nabitie. Xperia E5 váži 147 g. Na zadnej strane nájdeme 13 Mpx fotoaparát, vpredu 5 Mpx selfie jednotku, spomenúť tiež musíme Cat.4 LTE konektivitu, dual SIM prevedenie alebo technológiu NFC.

xperiaE5

Smartfón bude ponúkaný v tradičnom bielom a čiernom prevedení s operačným systémom Android Marshmallow na palube. Štartovacia cena smartfónu Sony Xperia E5 je 199 € so zatiaľ bližšie neurčeným dátumom začiatku predaja.