Stratégia rôznych výrobcov mobilných telefónov je rôzna, no každá musí mať dlhodobejšie hľadisko. V tomto segmente ale nejde o roky ale skôr o mesiace. Sammobile.com, dobre informovaný web z prostredia kórejského giganta Samsung, prišiel so zaujímavými informáciami, ktoré sa týkajú plánov Samsungu.

Samsung ešte v nedávnej minulosti každý rok predstavil dva kľúčové smartfóny trhu. Jedným bol vždy Galaxy S smartfón a druhým Galaxy Note phablet. S príchodom technologickej inovácie zakrivených displejov počet ťažiskových modelov stúpol.

V minulom roku to teda boli Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus a septembrový Galaxy Note 5. Tento rok by sme mohli opäť uvidieť až štyri high-end kúsky. Dva už poznáme, počnúc modelmi Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Verzia Plus sa tento rok nekoná. V polovici augusta zrejme uvidíme predstavenie nielen klasickej verzie Galaxy Note 6, ale aj verzie s Edge displejom. Vzhľadom na úspech zakrivených Galaxy S zariadení by nešlo o žiadne veľké prekvapenie.

Ešte zaujímavejšia sa javí „smartfónovská stratégia“ Samsungu pre rok 2017. V prvej polovici roka uvidíme už tradične Galaxy S8 a Galaxy S8 Edge, v druhej polovici roka Galaxy Note 7 a Galaxy Note 7 Edge a piatym do partie by mal byť smartfón Galaxy X so skladacím, respektíve ohybným displejom. Samsung technológiu ohybných displejov intenzívne vyvíja, o čom svedčí množstvo registrovaných patentov. Ak sa Samsungu skutočne podarí do roku 2017 všetko dotiahnuť do komerčnej použiteľnosti, pravdepodobne sa výrobca zapíše do technologickej histórie vôbec prvým použiteľným smartfónom s ohybným displejom.

samsung

Aby sme nezabudli, celá pätica vrcholových smartfónov bude vybavená 4K displejmi. Samsung totižto intenzívne pracuje aj na tejto technológii tak, aby bola použiteľná aj v rámci výkonu a spotreby energie. Samozrejme ide skôr o analytické dohady ako o potvrdené informácie. Určite však nemajú ďaleko od pravdy.