Úvod Dohady Samsung pripravuje aj Galaxy Note 6 Lite: Snapdragon 820, 4GB RAM a...

Samsung pripravuje aj Galaxy Note 6 Lite: Snapdragon 820, 4GB RAM a FullHD displej!

1

Kórejský gigant údajne pripravuje dva varianty jeho výkonného tabletofónu s perom. Menej výkonná a lacnejšia verzia by mala dostať názov Galaxy Note 6 Lite. Avšak v čom bude rozdiel oproti vybavenejšiemu bračekovi?

Našťastie zdroje prezradili aj niektoré špecifikácie. „Lite“ variant by mal byť poháňaný súčasným TOP procesorom Snapdragon 820 (Note 6 by mal dostať Snapdragon 823, čo je pretaktovaná 820). Ďalšia zmena sa týka operačnej pamäte RAM, ktorá bude mať „len“ 4 GB oproti 6 GB u vybavenejšieho Note 6. A posledný nám známy rozdiel bude v displeji, veľkosť 5,8 palcov ostane rovnaká, znížilo sa však rozlíšenie na FullHD.

Trošku vtipné na tom je, že táto „odľahčená“ verzia je v skutočnosti súčasným štandardom vo vlajkových lodiach ako Samsung Galaxy S7/S7 Edge alebo HTC 10. Ak to ale zníži cenu o 100 alebo 200 eur, tak Lite variant s veľkou radosťou privítame.

Dodávame ale na záver, že nič nebolo oficiálne prehlásené a všetky informácie patria do kategórie dohady. Takže berte to trochu s rezervou.

Kúpili by ste si Note 6 s plnou výbavou alebo vám postačia aj slabšie špecifikácie?