Aktualizované 17.5.2016: Vďaka čitateľom AndroidPortal.sk sme sa dozvedeli, že aktualizácia pre Samsung Galaxy Note 4 na Android 6.0 Marshmallow už dorazila aj na Slovensku! Získať ju mali telefóny vedené pod operátorom Orange, o zvyšku sa zatiaľ nevie.

O aktualizácii na najnovší Android pri zariadení Samsung Galaxy Note 4 sme vás už informovali začiatkom apríla. Išlo však o verziu s procesorom Exynos (SM-N910C), pričom u nás je rozšírená práve tá druhá, model s procesorom Qualcomm Snapdragon.

Novej verzie operačného systému sa konečne dočkala aj tá. Mnohí používatelia už ani nedúfali, že sa aktualizácie dočkajú, keďže Samsung už stihol rozposlať update aj na relatívne starý model Galaxy S5. Dostupnosť aktualizácie momentálne hlásia majitelia modelu Galaxy Note 4 (SM-N910F) z Nemecka a Veľkej Británie. Balíček s novým Androidom má niečo okolo 1,5 GB, čiže pre jeho stiahnutie budete potrebovať WiFi pripojenie a nejaký ten čas na priebeh veľkej aktualizácie.

note4

Konkrétne ide o verziu 6.0.1 a tá prinesie majiteľom tohto phabetu napríklad nové vizuálne prvky a funkcie alebo režim úspory energie Doze. Aktualizácia sa pochopiteľne šíri postupne a v najbližších dňoch a týždňoch dobehne všetky krajiny Európy. Uprednostnení budú majitelia nebrandovaných modelov, čiže tých, ktoré boli zakúpené mimo operátora. Ak vlastníte Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910F) a dostanete aktualizáciu, dojmy, vylepšenia alebo aj prípadné nedostatky nám môžete zanechať formou príspevku v diskusii.

wp-1463504690609.jpeg