Úvod Konkurencia Microsoft POZOR: Windows 10 už čoskoro nebude zadarmo, zaplatíme zaň slušný balík peňazí

POZOR: Windows 10 už čoskoro nebude zadarmo, zaplatíme zaň slušný balík peňazí

13
Microsoft prišiel s informáciou, ktorú sme očakávali už od uvedenia finálnej verzie Windows 10 na trh. Podľa pôvodného plánu spoločnosť ukončí program bezplatného upgradu na Windows 10 už 29. júla, teda presne rok od prvej verzie. Ak teda doma máte notebook či počítač, na ktorom beží Windows 7 a vyšší, neodkladajte to.

Spolu so spoplatnením Windows 10 by mala prísť v polovici prázdnin aj nová, výročná aktualizácia, ktorá prinesie niekoľko nových funkcií. Záujemcovia ju v rámci programu Windows Insider testujú už dnes. Aktualizácia bude zadarmo pre všetkých majiteľov Windows 10.

Cena Windows 10? Slušných 129 dolárov, teda niečo vyše 100 EUR. Ako je však dobre známe, americké ceny v dolároch sa bežne prevádzajú na eurá veľmi zvláštne. Je teda dosť možné, že si za Windows 10 nakoniec zaplatíme 129 EUR. Microsoft oznámil, že Windows 10 je posledná veľká zmena operačného systému na niekoľko rokov. Niečo podobné praktizuje aj Apple s ich OS X. Neváhajte teda a zabezpečte si budúcnosť svojho počítača či notebooku, kým je to ešte zadarmo.